Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarcijfers 2000 Koninklijke Porceleyne Fles

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Porceleyne Fles N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Porceleyne Fles N.V.

Financieel

Persbericht (2000) (03-16-01)

De N.V. Koninklijke Porceleyne Fles, Anno 1653 meldt uitstekende jaarcijfers.

De N.V. Koninklijke Porceleyne Fles heeft naar verwachting de groei van de laatste jaren doorgezet en een uitstekend resultaat laten zien in 2000.

Het nettoresultaat steeg met 53% en de omzet met 20% ten opzichte van 1999. Na de consolidatiefase, volgend op de turn-around is de omzetgroei met name in de toeristische activiteiten de aanjager van de resultaatontwikkelingen geworden.

De gunstige trend in het toerisme rechtvaardigt een zeker optimisme met betrekking tot de gang van zaken in 2001. De Koninklijke Porceleyne Fles verwacht de groei te kunnen voortzetten. Daarbij dient in aanmerking genomen te worden dat, na de turn-around en de focusverandering, het groeitempo enigszins zal afvlakken. Waarschijnlijk zal in 2001, maar in ieder geval in 2002, rekening gehouden moeten worden met de afdracht van Vennootschapsbelasting, dit daar de compensabele verliezen uit het verleden dan verrekend zijn. Om blijvende groei te kunnen realiseren moet de productiecapaciteit worden uitgebreid en de huisvesting worden aangepast.

De N.V. Koninklijke Porceleyne Fles, Anno 1653 (Royal Delft) is de toonaangevende producent van handgemaakt sieraardewerk (met name het authentieke Delfts blauw) en speciale keramische producten in kleine oplagen. De fabriek wordt jaarlijks bezocht door 170.000 bezoekers, die niet alleen op professionele wijze door de fabriek worden rondgeleid maar ook kunnen participeren aan één van de workshops. Op dit moment is de directie samen met de Gemeente Delft in een vergaand stadium van onderzoek of een eventuele verhuizing naar het armamentarium, de huidige locatie van het legermuseum, in het centrum van Delft en een integratie met een aardewerkmuseum in samenwerking met de Gemeente Musea mogelijk is. De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Koninklijke Porceleyne Fles Anno 1653 vindt plaats op 16 mei.

Delft, 8 maart 2001

Voor inlichtingen:

Mw. Ilja van Haaren, directeur

Telefoon 015 251 20 30


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie