Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overhandiging enquete-resulaten aanvullend vervoer Capelle

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Resultaat enquête aanvullend vervoer aangeboden aan CTC

Aanstaande donderdag 8 maart om 16.00 uur overhandigt de heer R.P. Binnendijk, wethouder Sociale Zaken, Milieu en Volksgezondheid van de gemeente Capelle aan den IJssel, de resultaten van de enquête aanvullend vervoer aan Rob van Yperen, directeur van de Capelse Taxicentrale Capelle (CTC). De bijeenkomst vindt plaats op het gemeentehuis, Rivierweg 111 in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Belangengroep Gehandicapten Capelle aan den IJssel (BGC) en medewerkers van het loket Wet Voorziening Gehandicapten.

Eind 1999 nam de BGC het initiatief voor het houden van een aanvullend vervoer enquête onder de gebruikers van deze voorziening. De gemeente reageerde positief op dit initiatief en verleende haar medewerking bij de uitvoering en de verwerking van de resultaten. Het doel van de enquête was een indruk te krijgen hoe de cliënt over dit vervoer dacht en te inventariseren of de gebruikers nog suggesties hadden voor verbeteringen. In totaal werden 1.300 formulieren verzonden waarvan er maar liefst 900 terug werden gestuurd (70% response).

Goed, maar het kan nog beter
Na verwerking van de antwoorden bleek dat veruit de meerderheid van de gebruikers van het aanvullend vervoer deze voorziening als positief beoordelen. Wel blijven er zo nu en dan klachten over de wachttijden bestaan. Deze klachten kunnen te maken hebben met een tekort aan materieel, met name rolstoelbusjes, of aan personeel. Een aantal andere opmerkingen en suggesties van cliënten waren:

uitbreiding van het vervoersgebied

klachtenkaart voor de passagier zelf om in te vullen

gebruik van de busbaan in de spitsuren

ritten plannen door CTC moet geautomatiseerd gebeuren,

Over het zo beperkt mogelijk houden van de wachtlijsten en de overige uitkomsten van de enquête volgen nog gesprekken tussen gemeente en de Capelse Taxi Centrale.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie