Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: het naleven van milieuregels door bedrijven

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Bron: Vrije Universiteit Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 28/02/2001Tussen winst en moraal: het naleven van milieuregels door bedrijven

Waarom overtreden sommige ondernemingen regelmatig milieu- en arbovoorschriften en andere nooit? Het is niet alleen een kwestie van kostenbesparing uit winstbejag, toonde Wim Huisman aan. Op donderdag 8 maart promoveert hij op het proefschrift Tussen winst en moraal u Achtergronden van regelnaleving en regelovertreding door ondernemingen. Op het snijvlak van criminologie, recht en organisatiewetenschap onderzocht Huisman hoe het komt dat hij zulke sterke verschillen vond tussen ondernemingen wat betreft het naleven van regels.
...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie