Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Alkmaar organiseren spreekuur speciaal voor jongeren

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

28 februari 2001

B&W Alkmaar organiseren spreekuur speciaal voor jongeren

In maart start de gemeente Alkmaar met een spreekuur speciaal voor jongeren. Het jongerenspreekuur kent twee varianten: een spreekuur op het Jongeren Informatiepunt (JIP) en een spreekuur op school. Met deze twee spreekuren wil de gemeente jongeren meer betrekken bij het gemeentelijk beleid.

Open inloop
Het spreekuur op het JIP (Dubbele Buurt 1 te Alkmaar) krijgt de vorm van een open inloop: jongeren kunnen vrij naar binnen lopen om suggesties te doen en vragen te stellen over het (jongeren)beleid van de gemeente Alkmaar. Naast een lid van het Alkmaarse college van burgemeester en wethouders is ook een lid van de Jongeren Advies Raad Alkmaar (JARA) aanwezig om te vertellen over wat de raad, als gesprekspartner van de gemeente, voor jongeren doet. Het spreekuur op het JIP vindt plaats op elke tweede donderdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur; op 8 maart wordt het eerste jongerenspreekuur gehouden.

De tweede variant van het jongerenspreekuur wordt samengesteld in overleg met een school. De gemeente heeft vier middelbare scholen in Alkmaar (te weten het Jan van Scorel College, CSG Jan Arentz, OSG Willem Blaeu en het Petrus Canisius College) bereid gevonden hun medewerking te verlenen aan het jongerenspreekuur. Per school wordt onderzocht hoe het spreekuur het beste kan worden ingevuld: hoe het programma eruit ziet en op welke locatie het spreekuur plaatsvindt (op school of op het Stadhuis). In april vindt het eerste jongerenspreekuur op school plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie