Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris De Vries luncht met brandweervrouwen

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.minbzk.nl

Staatssecretaris De Vries luncht met brandweervrouwen

Staatssecretaris Gijs de Vries luncht met brandweervrouwen

Donderdag 8 maart luncht staatssecretaris Gijs de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) met een aantal vrouwelijke brandweerlieden. Deze lunch vindt plaats in het kader van de Internationale Vrouwendag. Het gespreksonderwerp tijdens de lunch is vooral wat er moet gebeuren om het aantal vrouwen bij de brandweer te verhogen.

Datum: donderdag 8 maart
Tijd: 12.15 - 14.00 uur
Plaats: restaurant Zilt, President Kennedylaan 1 (achter het Omniversum), Den Haag

Journalisten (m/v) die willen meelunchen, kunnen zich tot dinsdag 6 maart, 17.00 uur, opgeven bij Esther van Elswijk, telefoon 070-4266030.
Journalisten die niet willen meelunchen maar wel tijdens (een gedeelte van) de lunch aanwezig willen zijn of een foto of interview willen maken, zijn zonder voorafgaande aanmelding welkom.

Op dit moment telt de Nederlandse brandweer slechts iets meer dan drie procent vrouwen, nog geen duizend vrouwen in heel Nederland. Staatssecretaris De Vries vindt dat veel te weinig. Hij vindt dat de brandweer een afspiegeling moet zijn van de Nederlandse samenleving. De brandweer bestaat nu nog te veel uit autochtone Nederlandse mannen in de leeftijdsgroep van 35 tot 45 jaar. Die groep moet uiteraard behouden blijven, maar aangevuld worden met vrouwen, allochtonen en jongeren. Dat is ook nodig om er in de toekomst voor te zorgen dat er voldoende brandweermensen zijn.

Tijdens de lunch wil De Vries de ervaringen horen van de vrouwelijke brandweerlieden, zowel bij de beroepsbrandweer als bij de vrijwillige brandweer. Hoe voelen zij zich in de 'mannenwereld' die de brandweer nu vooral is? Tegen welke problemen lopen zij op, en wat zijn daarvoor de oplossingen? Wat gaat er al goed bij verschillende korpsen en hoe kunnen andere korpsen daarvan leren? Hoe kan de werving van vrouwen bij de brandweer verbeteren?
De resultaten van het lunchgesprek kunnen gebruikt worden voor een wervingscampagne voor vrouwen bij de brandweer, die dit voorjaar van start gaat.

Nadere inlichtingen bij Frank Wassenaar, telefoon 070-4268261 of 06-53701346.

02 mrt 01 13:26

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie