Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Brabant-Noord: Gewapend overval in Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 8-03-2001 Persbericht district Den Bosch

TWEE KEER AANGEHOUDEN V0OR WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is op de Markt in s-Hertogenbosch een 42-jarige inwoner van Vught aangehouden wegens winkeldiefstal. Een marktkoopman had gezien dat de verdachte van een voor een winkel aan de Markt staande etalagepop een vestje verwijderde en dit in een tas stopte. De politie werd gewaarschuwd en de man is aangehouden. Bij onderzoek bleek hij verder nog in het bezit te zijn van een 14-tal T-shirts waarvan later bleek dat deze ook van diefstal afkomstig waren. De man is na zijn verhoor om 19.00 uur in vrijheid gesteld. Nauwelijks een half uur later moest de politie hem weer ophalen omdat hij weer betrapt was op winkeldiefstal. Dit keer had hij bij een winkel aan de Arena een pak vleeswaren weggenomen. Hij is ingesloten

VERDACHTE VAN AUTOINBRAKEN (Drunen)

Naar aanleiding van een melding van een getuige, dat hij afgelopen nacht op de Amerikalaan in Drunen iemand via de kofferbak in een auto had zien kruipen stelde de politie een onderzoek in. Daaruit bleek dat in de onmiddellijke omgeving nog vier autos werden aangetroffen die open stonden en waaruit mogelijk goederen verdwenen waren. Aan de hand van het signalement dat de politie had gekregen kon korte tijd later een 17-jarige inwoner van Drunen als verdachte worden aangehouden. De jongen is ingesloten.

GEWAPENDE OVERVAL (s-Hertogenbosch)

Twee onbekende, gemaskerde en met vuistvuurwapens bewapende mannen hebben woensdagavond een eethuis aan het Rivierenplein in s-Hertogenbosch overvallen. Het tweetal kwam binnen en riep gelijk dat er een overval was. In het pand waren vier personen aanwezig. Onder bedreiging moest het geld uit de kassa worden afgegeven. Nadat dit was gebeurd zijn de overvallers vertrokken. Kort daarna werd gezien dat er een auto met gedoofde verlichting en met hoge snelheid wegreed in de richting van de Oosterplas. Het vermoeden bestaat dat de overvallers met die auto zijn gevlucht.

BEDRIJFSINBRAAK (Kruisstraat)

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Biestkampweg in Kruisstraat. Binnen is een behoorlijk ravage aangericht. Naast inbraakschade aan deuren hebben de inbrekers binnen uit pure baldadigheid diverse goederen opzettelijk op de grond kapot gegooid. Er wordt voor zover dat kon worden nagegaan niets uit het pand vermist.

DIEFSTAL VERKEERSTELLER - VERDACHTE AANGEHOUDEN (Heusden)

Namens de Provincie Noord Brabant is woensdag aangifte gedaan van diefstal van apparatuur bestemd voor verkeerstellingen. De apparatuur met een waarde van bijna f. 9000,00 was tussen 9 februari en 2 maart weggenomen uit een kast langs de Provincialeweg N267 in Heusden. Bij het lezen van de aangifte herinnerde een agent dat hij in de nacht van 13 op 14 februari een personenauto had gecontroleerd waarin toen apparatuur lag die voldeed aan de omschrijving van de aan de N267 weggenomen goederen. De gegevens van de auto en de bestuurder zijn die nacht vastgelegd en aan de hand daarvan kon woensdagavond een 27-jarige man uit Tilburg worden aangehouden. Hij is ingesloten en heeft inmiddels bekend de diefstal te hebben gepleegd.

DIEFSTAL TANDPASTA (Vlijmen)

Een onbekende man heeft woensdagmiddag kans gezien uit een winkel aan de Oliemaat in Vlijmen 72 tubes tandpasta van het merk Zendium weg te nemen. Een getuige heeft nog geprobeerd de man te achterhalen maar dat lukte niet omdat de verdachte in een witte auto stapte en daarmee weg reed.

HENNEPKWEKERIJ (Drunen)

In een woning aan de Torenstraat in Drunen is donderdagmorgen een hennepkwekerij opgerold. In de woning zijn 180 hennepplanten en de voor de kweek benodigde apparatuur in beslag genomen. Tegen de eigenaar van de kwekerij, een 43-jarige man uit Drunen wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie