Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbeeldproject van Delftse architecten valt in de prijzen

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

Voorbeeldproject valt in de prijzen

Architectenbureau opMAAT (Delft) heeft onlangs de derde prijs gewonnen in de categorie Bouwen en Wonen van de Energy Globe Award 2001. De architecten Hiltrud Pötz en Pierre Bleuzé ontvingen de prijs voor hun ontwerp van het kantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen. Het kantoor is één van de Voorbeeldprojecten Duurzaam en Energiezuinig Bouwen. De eerste prijs binnen de categorie Bouwen en Wonen ging naar een project waarbij 75 dorpen in Sri Lanka van elektriciteit worden voorzien door een waterkrachtcentrale.

Het nieuwe kantoor voor de directie Zeeland van Rijkswaterstaat biedt ruimte aan 60 werkplekken. In het oog springend is onder andere het hergebruik van hout: shingles, gemaakt van afgedankte houten meerpalen, doen dienst als gevelbekleding. Het gebouw is in januari 2000 opgeleverd; opdrachtgever is de Rijksgebouwendienst.

Meer informatie over het project is te vinden op:
* de website van de Rijksgebouwendienst

* de website van de Voorbeeldprojecten

Hiltrud Pötz is onlangs toegetreden tot de Kwaliteitsadviesraad van het Nationaal Dubo Centrum. Dit is het college van deskundigen dat het Nationaal Dubo Centrum adviseert over de kwaliteit van kennis en informatie en over het te voeren beleid.

8 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie