Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontruiming Stadskantoor in Breda na bommelding

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

07-03-2001

Ontruiming Stadskantoor na bommelding
Het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan en het gebouw van de dienst Sociale zaken aan de Vlaszak van de gemeente Breda zijn vanmiddag ontruimd na een bommelding.
De bommelding kwam binnen bij de telefoniste van de gemeente. Nadat de politie was ingeschakeld, zijn beide gebouwen om 14.00 uur ontruimd met behulp van het team van de interne Bedrijfs Hulpverlening. Om 14.10 uur was iedereen buiten het gebouw.
De medewerkers van de gemeente zijn opgevangen in de foyer van het nabijgelegen Chassé Theater. Rond 14.30 uur kon iedereen op advies van de politie weer naar binnen.

Naar schatting waren er 600 tot 700 mensen aanwezig in de gemeentelijke gebouwen op het moment van de ontruiming. De Bedrijfs Hulpverlening (BHV) is tevreden over de gang van zaken. De aanwijzingen van de aanwezige bedrijfshulpverleners werden goed en snel opgevolgd. Binnen 10 minuten was iedereen uit de gebouwen. De ambtenaren zijn doorverwezen naar de foyer van het Chassé Theater waar gewacht werd op nadere informatie en instructies. De gemeente en het theater hebben de afspraak dat in dergelijke gevallen van de publieksruimte van de ander gebruikt kan worden.

De medewerkers van de interne Bedrijfs Hulpverlening zijn speciaal opgeleid om in dit soort situaties op te treden. Enkele malen per jaar houden zij ontruimingsoefeningen in delen van het gebouw. De laatste oefening vond toevallig gisteren plaats.

Breda, 7 maart 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie