Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Heerkens opent tentoonstelling in Breda

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

07-03-2001

Wethouder Heerkens opent tentoonstelling
Vanmiddag opende wethouder Marja Heerkens van Welzijn de tentoonstelling Een gewaarschuwd mens.. in steunpunt t Houwke. De tentoonstelling vormt een onderdeel van de campagne Thuis in evenwicht. Via de tentoonstelling kan iedereen zijn eigen alarmsystemen beproeven. Door middel van testen en modellen wordt onder andere het gezichtsvermogen, gehoor, reuk en smaak, evenwichtsgevoel en reactievermogen beoordeeld. De bevindingen van de afzonderlijke bezoekers kunnen verrassend uitpakken: een vitale senior van 75 kan veel minder kwetsbaar uit de bus komen dan een ogenschijnlijk veel jongere zestiger. De tentoonstelling zal de komende maand op verschillende plaatsen in district Zuidoost te bezoeken zijn.

Thuis in evenwicht
Veel ongelukken van 65-plussers gebeuren in of om het huis. Achteraf blijkt vaak dat deze ongelukken helemaal niet hadden hoeven gebeuren. Dit blijkt uit een onderzoek van Consument & Veiligheid. Met de campagne Thuis in evenwicht worden de oudere inwoners in delen van Breda Zuidoost opgeroepen om tijdig voorzorgsmaatregelen te treffen. Om duidelijk te maken dat de gevolgen verstrekkend kunnen zijn, is gekozen voor het campagnemotto: Een ongeval maakt je in één klap oud!. Een posterserie, folder, paginagrote advertenties, bingos, een couponnenboekje, huisbezoeken en de expositie Een gewaarschuwd mens moeten deze boodschap duidelijk maken. Ook wordt het belang van een gezonde leefwijze onder de aandacht gebracht.

Stichting Ouderenwerk Breda (SOB), het SOAB Adviseurs voor woning en leefomgeving-, de GGD West-Brabant en de gemeente Breda zijn de initiatiefnemers van de campagne Thuis in evenwicht, die ontwikkeld is in samenwerking met Consument en Veiligheid. De campagne wordt gehouden in de wijken Ginneken, IJpelaar, Overakker, Blauwe Kei, Brabantpark en Heusdenhout en het dorp Bavel.

Breda, 7 maart 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie