Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minder hartinfarcten door afname transvetzuur in voeding

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Zoek soortgelijke berichten
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Bilthoven, 8 maart 2001

Minder hartinfarcten door afname van transvetzuur in voeding

VPR/05/2001

De hoeveelheid transvetzuur in voeding is in Nederland vanaf 1985 meer dan gehalveerd. Onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), in samenwerking met de Wageningen Universiteit en TNO Voeding, hebben berekend dat deze daling de kans op hartinfarcten met ongeveer 23% heeft verminderd. Een gunstige samenstelling van voedingsvetten door een gewijzigd productieproces kan dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de volksgezondheid. Transvetzuren zijn een bepaald soort onverzadigde vetzuren. Het is al enige ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie