Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Centrale inkoop levert Oosterhout aanzienlijk meer op

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Centrale inkoop levert Oosterhout aanzienlijk meer op dan geraamd

Ruim 3,7 miljoen aan besparingen over vijf jaar tijd

Door te gaan werken met de functie van centrale inkoop heeft de gemeente Oosterhout in 2000 voor een bedrag van 854.750 op uitgaven bespaard. Voor dat jaar gold een taakstelling van 500.000.

Een aantal van deze besparingen loopt ook in de jaren na 2000 door. Voor de periode 2000-2004 wordt het totaalbedrag aan besparingen geschat op ruim 3,7 miljoen. Dat bedrag zal nog toenemen door het afsluiten van nieuwe, voor de gemeente gunstige contracten.

Dat blijkt uit de evaluatie van de centrale inkoop van de gemeente Oosterhout, zoals die sinds april 1999 in werking is. Door centraal in te kopen is de gemeente in staat bij leveranciers gunstiger voorwaarden te bedingen. Bovendien is bij het organisatieonderdeel centrale inkoop expertise voorhanden, waardoor scherper onderhandeld kan worden.

De betrokkenheid van centrale inkoop heeft zich onder andere vertaald in goedkopere contracten voor het plaatsen van het Voorlichtingsblad, de aanschaf van kantoorartikelen, WVG-hulpmiddelen, drukwerk, licenties voor automatisering en telefonie.

Het is de bedoeling dat Oosterhout op dit gebied de samenwerking met andere gemeenten gaat versterken, waardoor nog gunstiger contracten kunnen worden afgesloten. Tevens oriënteert de gemeente zich op samenwerking met scholen en instellingen in de gemeente zelf.

Gemeentesecretaris Arie Haasnoot is meer dan tevreden met de resultaten van centrale inkoop. "In het begin was er her en der wat scepsis, omdat men niet het idee had dat centrale inkoop een grote toegevoegde waarde zou hebben. Die eventuele scepsis is echter gaandeweg veranderd in enthousiasme, op het moment dat de resultaten bekend raakten. En dat is terecht, als je constateert dat de medewerkers op centrale inkoop zichzelf meer dan terugbetalen", aldus gemeentesecretaris Haasnoot.

Oosterhout, 8 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie