Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leiderdorpse wethouder pleit voor sterkere rol vrouwen

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
9 maart 2001
Leiderdorpse wethouder pleit voor sterkere rol vrouwen

LEIDERDORP: Wethouder Kolman die de opening in De Muzenhof in Leiderdorp voor haar rekening nam, richtte haar blik op de toekomst. "Vrouwen zijn nog steeds onderbedeeld", aldus de wethouder van Emancipatiezaken. Zij pleitte voor een sterkere rol van vrouwen in besluitvormende posities. "In de gemeenteraad, bijvoorbeeld, zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd. Laat uw stem horen!".

Wel benadrukte zij dat "het een proces is van M/V samen". Dus man of vriend zal ook de zorgtaken op basis van gelijkwaardigheid voor zijn deel moeten invullen. Dat betekent dat er thuis een aparte werkplek voor de mannen beschikbaar moet zijn. De huidige technische mogelijkheden op het gebied van de ICT (internet, computertechnologie enz.) kunnen hierbij uitstekend van pas komen. Een gevolg hiervan is dat nieuw te bouwen woningen hiervoor geschikt moeten worden gemaakt.

Zij verwees hierbij naar de Meerjaren Emancipatie Nota die door het ministerie is uitgebracht. Wel was de wethouder tevreden over het stijgende opleidingsniveau van vrouwen: "Daar zit progressie in".

foto's:http://www.rtvleiderdorp.nl/kranfoto01.htm

bron : http://www.rtvleiderdorp.nl email: info@rtvleiderdorp.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie