Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Standpunt Vlaamse regering inzake herstructurering NMBS

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING
VERGADERING VAN 9 MAART 2001

Herstructurering NMBS

Op voorstel van Steve STEVAERT, Vlaams minister van Mobiliteit, heeft de Vlaamse regering een standpunt ingenomen over de herstructurering van de NMBS.

De Vlaamse regering wil rond vier assen meer betrokken worden bij de NMBS om een coherent mobiliteitsbeleid te voeren in Vlaanderen.

Zo blijft de Vlaamse regering bij haar standpunt, zoals opgenomen in het Vlaams Regeerakkoord, dat de gewesten volwaardig in de beheersorganen van de NMBS vertegenwoordigd moeten zijn. De gewesten moeten actief worden betrokken in de planning van de spoorweginvesteringen.

Ten tweede stelt de Vlaamse regering dat de 60/40 verhouding voor de spoorweginvesteringen achterhaald is en niet beantwoordt aan een efficiënte planning van de investeringen. Deze regeling moet vervangen worden door objectieve economische en maatschappelijke criteria.

De Vlaamse regering ziet ook mogelijkheden in de cofinanciering en prefinanciering van spoorprojecten. Hiermee zou de Vlaamse overheid over hefbomen kunnen beschikken om de investeringen beter af te stemmen op de behoeften van de regio.

Ten laatste wil de Vlaamse regering een betere samenwerking tussen de verschillende operatoren van het openbaar vervoer, vooral wat de bediening van de regionale lijnen betreft. Daarbij wordt o.a. gedacht aan een gestructureerd overleg voor het beter afstemmen van de dienstregelingen van de NMBS en De Lijn, en de herinrichting van stationsomgevingen.

Persinfo : Johan Van Hoecke, woordvoerder minister Steve Stevaert tel. 02 / 553 70 14

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie