Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing door Kunsthistorica Margrith Barnhoorn in Delft

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
LEZING: IMPRESSIONISME,
de vrijheid van de losse toets, van Monet tot Van Gogh.

Lezing door Kunsthistorica Margrith Barnhoorn in de Vrije Akademie Delft op vrijdag 9 maart 2001 van 20.00 tot 22.00 uur.

In het Van Goghmuseum in Amsterdam is van 2 maart tot 20 mei 2001 de tentoonstelling "Impressionisme, de vrijheid van de losse toets, van Monet tot Van Gogh" te zien.

De kleurrijke doeken van de impressionisten zijn in de loop van de tijd zo vertrouwd geworden voor kunstliefhebbers, dat het moeilijk voorstelbaar is dat ze ooit als radicaal en schokkend werden ervaren. De zonovergoten landschappen en stadsgezichten van Monet en mede-impressionisten die we nu over de hele wereld in de musea en in talloze reproducties tegenkomen, lijken voor de moderne beschouwer zo aangenaam rustig, vredig en vriendelijk. De totaal andere visie op schilderkunst van de impressionisten wat betreft onderwerp en werkwijze, maakte hen onbegrepen en onbemind. Zij wilden geen zorgvuldig opgebouwde composities maken, maar een snelle weergave van het leven. De gevestigde kunstwereld hield vol dat dit slechts het startpunt van een schilderij was.

Kaarten voor deze lezing zijn verkrijgbaar bij de Vrije Akademie Delft, Westvest 9 en kosten f 15,--. Voor meer informatie kunt u bellen met de receptie van de Vrije Akademie Delft, telefoon (015)2602840.

Op deze lezing zijn de Algemene Bepalingen van de Vrije Akademie Delft van toepassing.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie