Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groot onderzoek moet kinderopvang in mkb verder stimuleren

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

09-03-2001
Groot onderzoek moet kinderopvang in mkb verder stimuleren MKB-Nederland en de VOG (Ondernemersorganisatie voor welzijn, jeugdhulpverlening en kinderopvang) starten een groot onderzoek naar de specifieke behoeften, mogelijkheden en belemmeringen van kinderopvang in het midden- en kleinbedrijf. Met behulp van dit onderzoek moet worden bekeken hoe vraag en aanbod van kinderopvang beter op elkaar kunnen aansluiten, zodat meer cao-afspraken over kinderopvang in het mkb tot stand komen en meer op de maat van het mkb gesneden arrangementen kunnen worden gesloten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenhheid heeft vandaag bekend gemaakt dit initiatief inhoudelijk en financieel te ondersteunen.

Het midden- en kleinbedrijf vindt het van groot belang een bijdrage te leveren aan de combinatie van arbeid en zorg, niet in de laatste plaats om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag naar personeel. Op dit moment zijn in tweederde van de cao\'s afspraken over kinderopvang opgenomen. MKB-Nederland en de VOG erkennen hun verantwoordelijkheid, branches en bedrijven te stimuleren afspraken te maken over kinderopvang op cao-niveau danwel op bedrijfsniveau. Echter, branches en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ervaren nogal wat belemmeringen bij het maken van deze afspraken, zoals flexibiliteit van aanbod en hoge kosten. En voor ondernemers in de kinderopvang is onduidelijk welke specifieke vragen er leven van ondernemers en tegen welke problemen zij oplopen in het huidige aanbod van kinderopvang.

Zeker met het in werking treden van de Wet Basisvoorziening Kinderopvang in 2003 zien MKB-Nederland en de VOG het als hun taak partijen te stimuleren afspraken te maken op cao-niveau, danwel op het niveau van bedrijfsregelingen.

Informatie: drs. K. Kuiper

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie