Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Deeltjes in sediment van gletsjers en ijsmassa's

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Plasmic fabric analysis of glacial sediments using quantitative image analysis methods and GIS techniques

Datum vrijdag 09-03-2001
Tijd 12:00 uur

Promovendus K. Zaniewski

Promotors prof. dr. J.J.M. van der Meer en prof. dr. J. Sevink
Dit proefschrift gaat over het herkennen en kwantificeren van microscopische deeltjes in het sediment van gletsjers en ijsmassa's. Het onderzoek en de classificatie van het zogenoemde plasmic fabric in de dunne doorsneden (slijpplaten) van glaciale sedimenten kan met de methoden van de promovendus verder gestroomlijnd en geautomatiseerd worden. De promovendus ontwikkelde een aantal technieken om het te onderzoeken materiaal in 'computervriendelijke' vorm te gieten en met beeldverwerkingstechnieken te rubriceren. De geïntroduceerde methodiek is objectief en effectief en laat in een aantal gevallen de tekortkomingen van de gangbare kwalitatieve beschrijving zien. Als beoordeling namelijk louter met het blote oog plaatsvindt, kan er een soort gezichtbedrog ontstaan als gevolg van het visueel observeren van zeer complexe patronen.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie