Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe en veilige website kids-community MegaKids.nl

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuwe en veilige kids-community MegaKids.nl

Kids-community MegaKids.nl start op vrijdag 9 maart met haar vernieuwde website. MegaKids.nl richt zich op de jeugd in de leeftijd van 6 tot 16 jaar en biedt informatie en entertainment. Op de website is er een duidelijk onderscheid gemaakt in de leeftijdscategorieën 6 t/m 8 jaar, 9 t/m 12 jaar en 13 t/m 16 jaar, om het aanbod precies aan te laten sluiten op de belevingswereld van de jonge bezoekers. Op www.megakids.nl kun je informatie vinden over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals films, games, school en fanclubs. Ook thema's als overheidsinformatie, studiehulp en hulpverlening komen op de website aan bod.

Gedurende de testperiode (december 2000 - februari 2001) hebben bezoekers van www.megakids.nl al meer dan 2,5 miljoen pagina's binnen de website bezocht. Dit -in dit stadium- onverwachte succes levert de organisatie nu al een plaats op in de top 5 van meest bezochte kindersites. Met de nieuwe website heeft MegaKids.nl zich echter als doel gesteld om binnen een jaar de meest bezochte kindersite in Nederland te zijn. Inmiddels hebben bedrijven en instellingen als World Online, Smilmer Speelgoed, DVDLand, Hemel op Paarden (RTL4), Gamepoint.nl, Pokemonkaarten.nl, In-ex.nl, Joejoe.nl, GO FOR IT, Scholieren.com en diverse jeugdhulp-instanties zich al aangesloten bij MegaKids.nl.

MegaKids.nl wil kinderen een 'veilige' plek bieden op Internet. De heer Hofland, directeur van MegaKids.nl, vertelt: 'Het is gebleken dat initiatieven als filters of speciale browsers, waarmee delen van het Internet voor kinderen worden afge-sloten, niet afdoende werken. Door kinderen één centrale plek te bieden, waar ze alles kunnen vinden, hoeven ze niet meer op goed geluk het Internet af te zoeken.'

Kinderen die www.megakids.nl bezoeken, hebben de keuze uit meer dan 20 'channels', waaronder MegaNews (dagelijks ververst nieuws), MegaMail (gratis mailbox), MegaGate (startpagina voor kinderen), MegaSoaps, MegaGames en MegaSchool.


Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie