Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start VROM met Innovatieprogramma stedelijke vernieuwing

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Innovatieprogramma stedelijke vernieuwing binnenkort van start

Staatssecretaris Remkes van VROM start binnenkort met het Innovatieprogramma stedelijke vernieuwing (IPSV). Voor 1 juni kunnen projecten en plannen worden ingediend. Het ministerie zal nog dit jaar
- uiterlijk 1 december - de definitieve bijdragen aan de projecten en plannen verlenen. Voor grote complexe projecten kan dat maximaal 25 miljoen gulden zijn. Het IPSV is bedoeld om beleidsinnovatie op gang te brengen en zo de effecten van de vernieuwing van de steden te vergroten. De staatssecretaris schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. In een eerdere brief, van afgelopen december, heeft Remkes de subsidiecriteria en de definitieve totaalbedragen bekend gemaakt voor vernieuwende plannen en projecten in de stedelijke vernieuwing. Belangrijke themas voor dit jaar (zogenoemde prioritaire themas) zijn bijvoorbeeld consumentgericht bouwen en particulier opdrachtgeverschap, samenwerkingsvormen van gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars en bedrijfsleven, een integrale aanpak van de openbare ruimte en woonwensen van allochtonen. Voor de lopende subsidieperiode (2001 tot en met 2004) is 470 miljoen gulden voor dat doel beschikbaar. Voor grote, complexe projecten is hiervan 315 miljoen bestemd en voor kleine projecten of creatieve ideeën en plannen met een experimentele waarde 135 miljoen. Voor kennisoverdracht en leeractiviteiten is 20 miljoen uitgetrokken. In deze brief staan op hoofdlijnen de procedures die de projecten en plannen moeten doorlopen om voor een bijdrage in aanmerking te kunnen komen. Voor 1 december krijgen de indieners te horen of zij een bijdrage krijgen. Voor kleine uitvoeringsprojecten geldt een bijdrage van maximaal drie miljoen gulden voor de kosten van innovatieve elementen, maar nooit meer dan de werkelijke kosten hiervoor. Zowel kleine projecten als grote complexe projecten kunnen jaarlijks worden ingediend. Een en ander wordt vastgelegd in een algemene maatregel van bestuur die naar verwachting medio dit jaar van kracht wordt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie