Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: aanrijdingen

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: 9-03-2001
Persberichten district Sittard
Vrijdag, 9 maart 2001

District Sittard

Sittard; aanrijdingen
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks13.00 uur vond op de kruising Broeksittarderweg/Hemelsley in Sittard een aanrijding plaats. Een 76-jarige automobilist uit Sittard botste met zijn auto tegen een fiets, bestuurd door een 64-jarige man, eveneens uit die plaats. De fietser raakte bij de aanrijding gewond (aard/ernst letsel onbekend) en werd naar het ziekenhuis in Sittard overgebracht. Diezelfde donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur vond een aanrijding plaats op de Boschweg in Einighausen (gemeente Sittard). Een 32-jarige bestuurster van een auto uit Limbricht botste met haar auto tegen een boom. Tengevolge van de aanrijding raakte het slachtoffer ernstig gewond (botbreuken, inwendige letsels en hoofdletsel). De brandweer die terplaatse kwam heeft een klein brandje dat in het motorgedeelte was ontstaan, geblust. Samen met personeel van de ambulance werd besloten tot inzet van de traumahelicopter om het slachtoffer naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht over te brengen. Op de Middenweg in Sittard vond afgelopen donderdagnamiddag omstreeks 18.15 uur ook een aanrijding plaats. Een 35-jarige bestuurster van een auto uit Geleen botste op de kruising Middenweg/Bergerweg met haar auto tegen een fiets, bestuurd door een 15-jarige jongen uit Geleen (stak op zijn fiets de weg over). Daarbij raakte de jongen gewond en werd (met nog onbekende aard/ernst van de letsels) overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak/toedracht van alle aanrijdingen.

Sittard; vuistvuurwapen
De politie heeft afgelopen donderdagavond thuis in diens woning een 23-jarige Sittardenaar aangehouden. De politie die aanwijzingen had dat de verdachte een vuistvuurwapen in zijn bezit zou hebben, toog gisteravond naar diens woning. Bij onderzoek in zijn woning vond de politie in een slaapkamer een geladen pistool. De politie heeft het pistool met de munitie inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Geleen; fikse boete
De politie heeft afgelopen donderdagmorgen een 30-jarige vrouw uit Geleen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met de het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van fl. 400,-. De vrouw wordt ervan verdacht op de Rijksweg-centrum in Geleen een buschauffeur van een lijnbus te hebben beledigd. Die had haar en nog een andere vrouwelijke passagier gewezen op het feit dat zij in de bus zaten met verlopen vervoersbewijzen/kaartjes. Toen de chauffeur om bijbetaling vroeg uitte de verdachte beledigingen in de richting van de buschauffeur die daarvan bij de politie aangifte deed.

Susteren; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen donderdagavond vond op de Rijdtstraat in Susteren een aanrijding plaats (alleen enige materiele schade, geen gewonden). Een 66-jarige automobilist uit Montfort botste met zijn auto tegen de achterzijde van een aldaar geparkeerde auto. Bleek dat de Montfortenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Susteren; aangehouden
De politie heeft vanmorgen op de Stationsstraat in Susteren vier mannen (16 / 17 / 20 / 21) uit Landgraaf aangehouden. Na een melding van alerte getuigen die enkele verdachte personen hadden gezien, ging de politie poolshoogte nemen. Opeens kwam het viertal aangelopen waarvan er een, naar later bleek enkele autoluidsprekers onder zijn jas verborgen hield. Bij nader onderzoek in de omgeving trof de politie op de Barbarastraat een geparkeerde opengebroken auto aan waarvan de autospeakers eruit waren gehaald. De politie heeft de vier verdachten overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De bij een van de verdachten aangetroffen autospeakers werden inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of de autospeakers afkomstig zijn uit de op de Barbarastraat aangetroffen/opengebroken auto.

Beek/Schinnen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag op diverse locaties in de gemeenten Beek en Schinnen (Geleenstraat in Puth, Altaarstraat in Schinnen, Maastrichterlaan en Kennedylaan in Beek) verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 49 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerde van het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid, het niet dragen van de autogordels tot het niet bij zich hebben van de voertuigpapieren.

Beek; winkelkraak
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 03.45 kreeg de politie een melding van een inbraak in een kledingwinkel aan de Marktstraat in Beek. Bleek dat inbrekers door vernieling van de etalageruit de winkel waren binnengedrongen en met enkele tientallen kostuums aan de haal waren gegaan. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie