Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse EP-leden reageren ontstemd op ATTAC-initiatief

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSMEDEDELING

Vlaamse EP-leden reageren ontstemd op ATTAC-initiatief Belgische Staatsveiligheid

BRUSSEL (09/03). -
De europarlementsleden Bart Staes, Nelly Maes, Kathleen Van Brempt, Anne Van Lancker, Johan Van Hecke, Patsy Sörensen en Luckas Van der Taelen keuren de betrokkenheid van de Staatsveiligheid bij het dwarsbomen van het derde Vlaamse Attac-congres ten zeerste af. Deze misstap moet zo snel mogelijk worden rechtgezet.

Het derde congres van de niet-gouvernementele organisatie Attac-Vlaanderen op zaterdag 10 maart kan niet doorgaan in de zaal van het Onderling Beroepskrediet in Gent. De eigenaar van deze zaal heeft op woensdag 7 maart zijn instemming ingetrokken, naar verluidt nadat hij "informatie" had gekregen van de Belgische staatsveiligheid.

Attac is één van de voortrekkers in het debat over de Tobintaks en nam reeds deel aan een intergroep van het Europees Parlement over dit thema. Het initiatief van de staatsveiligheid is totaal ongepast. Elke vereniging heeft het grondwettelijk recht op vrije meningsuiting.

De zeven parlementsleden zijn zelf voorstander van een Tobintaks of een variant. Ze verwijzen ook naar de standpunten van minister Didier Reynders en de Commissie om het politieke belang van de Tobintaks te benadrukken. Bijeenkomsten van organisaties zoals Attac dragen bovendien bij tot het publiek debat over een evenwichtige belasting van inkomsten uit arbeid en kapitaal.

Tot slot bieden de zeven ep-leden een zaal aan - al dan niet in het Europees Parlement - zodat Attac-Vlaanderen in de nabije toekomst alsnog z'n derde congres kan organiseren.

Meer info: Filip Vandenbroeke - 0478/50.88.61.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie