Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zaanse kinderen kunnen na schoolbrand nu weer naar school

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

.


'Brandvakantie' voorbij voor leerlingen afgebrand scholencomplex Koog a/d Zaan

900 Zaanse kinderen maandag weer naar school

Na een paar weken gedwongen 'brandvakantie' kunnen de negenhonderd kinderen uit Koog aan de Zaan weer naar school. Aanstaande maandag gaan de deuren open van de noodlokalen, die nu gereed staan naast het drie weken geleden door brand verwoeste scholencomplex in de wijk Westerkoog. Zaanstads wethouder van onderwijs André Drost overhandigt maandagochtend 12 maart om 9.00 uur de sleutels aan de directeuren van de basisscholen De Watermolen, Het Baken en De Golfbreker.

De eerste twee weken na de brand van 17 februari hebben de kinderen geen les kunnen krijgen. Met de voorjaarsvakantie inbegrepen, hebben ze hun 'vertrouwde' schoolomgeving te lang moeten missen. Dat is vanaf aanstaande maandag gelukkig voorbij. In hoog tempo heeft de gemeente Zaanstad meer dan dertig noodlokalen laten plaatsen in de directe omgeving van het volledig afgebrande scholencomplex. In krap drie weken tijd is het onmogelijk lijkende karwei geklaard, waarvoor in normale omstandigheden ongeveer tien weken nodig zouden zijn. Over een paar dagen ontmoeten de negenhonderd leerlingen van De Golfbreker, Het Baken en De Watermolen elkaar weer dagelijks in hun tijdelijke scholen. De gemeente Zaanstad heeft besloten op dezelfde plek van het verwoeste complex een compleet nieuwe school te bouwen. De nieuwbouw zal één tot anderhalf jaar in beslag nemen.

Slechts een hoop puin is overgebleven van het complex aan de straat Elzeboom in Koog aan de Zaan, dat tot de grote brand van zaterdagmiddag 17 februari drie basisscholen al 25 jaar herbergde. Alleen het aanpalende gebouw van kinderdagverblijf De Wielewaal bleef overeind. Dit gedeeltelijk beschadigde pand wordt in de komende maanden verbouwd. De honderd kinderen worden in drie kinderdagverblijven elders in de stad opgevangen tot eind mei. Dan wordt De Wielewaal heropend, verwacht de stichting Organisatie Zaanse Kinderopvang.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De afdeling Technische Recherche van de Politie Zaanstreek-Waterland heeft haar onderzoek inmiddels afgerond. Een dezer dagen wordt het proces-verbaal aangeboden aan de Officier van Justitie.

Zaanstad, 9 maart 2001


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie