Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim fl. 1,4 miljoen voor groene projecten Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

9-03-2001

Ruim fl. 1,4 miljoen voor groene projecten

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben ruim fl. 1,4 miljoen gulden van de groene subsidies toegekend aan 23 projecten. Dit geld is beschikbaar volgens de provinciale subsidieregeling Verordening groene subsidies Zuid-Holland. Deze regeling is bestemd voor de ontwikkeling en uitvoering van groene projecten. Dit zijn projecten op het gebied van recreatie, natuur, landschap en duurzame landbouw.

Organisaties en particulieren kunnen drie keer per jaar bij de provincie Zuid-Holland projecten indienen. De volgende sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen voor subsidie is 1 april 2001. Hieronder staan enkele projecten vermeld waaraan subsidie is toegekend.

Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie

Het project betreft de ontwikkeling van het aantal Groene Hart landwinkels en ontwikkeling van de winkels tot recreatieve knooppunten in het Groene Hart. Het doel van het project is om bestaande en nieuwe landwinkels uit te breiden als informatiepunt en aanbieder van recreatieve producten (routes, excursies) en educatie (ontvangen van groepen en scholen). De Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie krijgt voor dit project een subsidie van fl. 75.000.

Iepenwacht Zuid-Holland

Het project betreft het opzetten van een pilotproject in de gemeenten Den Haag, Wassenaar, Leidschendam, Voorschoten, Katwijk en Valkenburg met als doel de iep voor onze steden en ons landschap in stand te houden. De bedoeling is op den duur alle iepen in Zuid-Holland te inventariseren, d.w.z. twee keer per jaar schouwen en controleren op ziekte. Zo nodig ook zorgdragen voor het goed opruimen en verwerken van zieke iepen. Iepen zijn vaak zeer monumentale bomen die voor een belangrijk gedeelte het landschap, de landgoederen of de binnensteden bepalen. Iepenwacht krijgt een subsidie van ruim fl. 120.000.

Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

De subsidie van bijna fl. 25.000 wordt toegekend voor het organiseren van 35 voorlichtingsbijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten worden de mogelijkheden tot het voeren van biologische land- en tuinbouw besproken. De doelgroep is de groep jonge agrariërs.

Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer "Den Hâneker"

Het project betreft het creëren van zorgplaatsen op agrarische bedrijven, het geven van voorlichting, het organiseren van excursies en het nader onderzoeken van vragers en aanbieders. Het project behelst activiteiten zoals het ontwikkelen van een nieuwsbrief en brochure, excursies, het werven van deelnemers e.d.

De Vereniging Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer "Den Hâneker" krijgt een subsidie van iets meer dan fl 55.0o0

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie