Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: auto in beslag genomen

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 9-03-2001
Mediaberichten 9 maart (14.00 uur)

Venlo rijden met ontzegging

VENLO - Een 25-jarige man uit Venlo moet 16 mei voor de rechter komen omdat hij donderdagmiddag met een auto reed terwijl hem dat verboden is. De politie zag de man over de Hogeweg rijden, terwijl hem de bevoegdheid om een auto te besturen bij rechterlijke uitspraak is ontzegd. Hij is na verhoor en het opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Venlo auto in beslag genomen

VENLO De politie heeft donderdagmiddag de auto van een 49-jarige man uit Venlo in beslag genomen omdat hij al sinds 1998 zonder rijbewijs rijdt. De politie controleerde de man op de Keulsepoort, waarbij duidelijk werd dat de auto ook niet meer was verzekerd en niet meer was gekeurd. De eigenaar deed afstand van de auto die wordt gesloopt. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Maashees door konijn in greppel

MAASHEES De Venrayse politie heeft donderdagavond een 30-jarige automobiliste op de Mgr. Geurtsstraat uit een greppel gehaald. De vrouw is met een hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen. Zij verklaarde dat ze schrok van een overstekend konijn of zoiets, uitweek en vervolgens in de berm terecht kwam. Daar verloor ze de macht over het stuur waardoor de auto in een greppel belandde. De auto raakte zwaar beschadigd.

Venlo 47 arrestaties in aanpak drugshandel

VENLO De politie heeft de afgelopen twee weken - periode 23 februari tot en met 8 maart 47 personen gearresteerd tijdens de integrale projectmatige aanpak van de drugshandel en overlast in Venlo. Totaal werden circa 6 kilo marihuana en 8 kilo hash in beslag genomen. In het kader van snelrecht werden door het openbaar ministerie geldboetes uitgedeeld met een totale hoogte van circa 19.000 gulden. Tevens werd aan vier verdachten een centrumverbod opgelegd.

Naast de softdrugs zijn ook 2 vlindermessen, 1 honkbalknuppel, 1 ploertendoder, drugsattributen en enkele grammen harddrugs in beslag genomen. Van de 47 aangehoudenen waren er 21 afkomstig uit Duitsland, de overigen zijn woonachtig in Venlo, Blerick, Nijmegen en Rotterdam. Nagenoeg alle zaken kwamen in aanmerking voor afhandeling middels snelrecht. Sommigen kregen een geldboete opgelegd met tegelijkertijd een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen als ze de boete niet binnen een gestelde termijn betaald hebben. Anderen kregen meteen een dagvaarding mee.

Door dak gezakt

In een pand aan de Kerkstraat werd een reeds geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Een 19-jarige Blerickenaar werd aangehouden omdat hij het opgelegd centrumverbod overtrad. Bij de arrestatie gisteravond (8 maart) van een 44-jarige inwoner van Venlo bij een pand aan de Maaskade is een agent door een asbestdak gezakt. Hierbij liep hij lichte verwondingen op. De verdachte die zich had verscholen op een plat dak - kon desondanks worden gearresteerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie