Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Radio 1 dreigt dupe te worden van paars gekibbel

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Joop Atsma: Radio 1 dupe van paars gekibbel

Radio 1 dreigt de dupe te worden van het paarse gekibbel over de nieuwe frequentieverdeling.
Deze mening heeft Tweede Kamerlid Joop Atsma in een artikel over de frequentieveiling en de positie van de publieke zenders, dat is verschenen in Trouw nader toegelicht.

Joop Atsma: "De Tweede Kamer heeft eerder vrijwel unaniem gezegd dat het niet nodig is dat Radio 1 in de toekomst op zowel de AM (middengolf) als de FM te beluisteren is. Vanwege de kwalitatieve voordelen is gekozen voor een plaats op de FM-band. De NOS en de omroepen hebben daarop meteen ingespeeld en willen reeds per 1 april Radio 1 van de middengolf verwijderen. Daarmee lopen ze wel erg ver voor de muziek uit. Zolang onduidelijk is wat er met de FM-frequenties gebeurt, is het zelfs onverstandig om met deze plannen door te gaan. Sterker nog, als het tegen zit kan Radio 1 straks zonder vaste plek op de middengolf niet meer in heel Nederland worden ontvangen"

"De toezegging van het kabinet dat na de herindeling van alle frequenties in heel Nederland Radio 1 goed te ontvangen zal zijn, kan op dit moment absoluut niet worden waargemaakt. 's Lands belangrijkste publieke informatie- en actualiteitenzender dreigt hierdoor het kind van de rekening te worden. Het is te hopen dat de commissie Bouw ook dit gevolg van het Paarse gestuntel en zwabberbeleid onderkent en voorkomt dat het ook in de publieke ether stil wordt", aldus Joop Atsma

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie