Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda geeft subsidie aanpassing wooncomplexen ouderen

Datum nieuwsfeit: 09-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

09-03-2001

Subsidie om wooncomplexen aan te passen voor ouderen en minder validen De gemeente Breda en de Stichting Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) stellen samen ruim 550.000,- subsidie beschikbaar om vier Verenigingen van Eigenaren (VVE) het mogelijk te maken hun wooncomplexen aan te passen en geschikt te maken voor ouderen en minder validen. Door de experimentensubsidie van de SEV en de aanvullende gemeentelijke subsidies blijven deze vier woongebouwen de komende tientallen jaren geschikt en beschikbaar voor de oudere eigenaars en bewoners.

In 1998 is de gemeente gestart met het project: Geschikt wonen voor iedereen in Breda Zuidoost. Het project is opgezet rond drie themas: wonen, woonomgeving, en welzijn en zorg. Voor het wonen werd als uitgangspunt gekozen dat de bewoners, met het accent op ouderen, zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Met een experimentenbudget van 170.000,- maakt de SEV het mogelijk de collectieve delen van een viertal wooncomplexen aan de Middachtenlaan, de Wildenborg, de Valkhofstraat en de Doornenburgstraat op te plussen. Gelijktijdig met het opplussen zullen in de collectieve ruimtes aanpassingen worden uitgevoerd vanuit de Wet Voorzieningen Gehandicapten en stelt de gemeente een bijdrage beschikbaar voor het renoveren van de sterk verouderde liftinstallatie.

De totale investering voor de vier complexen, met in totaal 96 woningen, bedraagt

1.266.213,-. De eigenaar-bewoners betalen zelf ruim zeven ton. De eigen bijdrage per woning varieert van 6704,- tot 8359,-.

De opplusmaatregelen die worden getroffen zijn hoofdzakelijk valpreventie-maatregelen, zoals:
· Het aanpassen van niveauverschillen
· Het aanbrengen van antislip coating
· De markering van traptreden
· Het op peil brengen van het verlichtingsniveau De WVG-aanpassingen betreffen het automatiseren van verschillende deuren in het complex , waarbij de draaideuren worden vervangen door centraal openende schuifdeuren.

Breda, 9 maart 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie