Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Rotterdam luidt Holi Paguafeest in

Datum nieuwsfeit: 10-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Burgemeester Opstelten luidt Holi Paguafeest in

Burgemeester mr. Ivo Opstelten luidt zaterdag 10 maart symbolisch het Holi Pagua feest in, het nieuwjaars- en lentefeest van de Hindoestaanse gemeenschap. Hij doet dat door tijdens een bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis, die om 11.30 uur begint, een videoverbinding te starten met de Hofpleinfontein. De gasten in de Burgerzaal kunnen daardoor getuige zijn van het in werking stellen van de fontein, die zaterdag vanaf 12.00 uur rood water spuit. Tijdens het Holi Paguafeest - dat op 9 maart wordt ingeleid met het verbranden van een stapel stro - beschilderen mensen elkaar met voornamelijk rode kleurstof. De feestgangers symboliseren daarmee de overwinning van het goede op het kwade.
Het Rotterdamse gemeenteraadslid D.J. Marapin heeft het initiatief genomen voor het rood spuiten van de Hofpleinfontein. Rotterdam telt een grote Hindoestaanse gemeenschap, voor wie het Holi Paguafeest een belangrijk feest is. In Suriname is het een nationale feestdag. De aandacht voor het feest past in het Rotterdamse uitvoeringsprogramma 'Veelkleurige Stad.' In het Historisch Museum De Dubbelde Palmboom aan de Voorhaven in Delfshaven is tot 22 april, als onderdeel van de tentoonstelling 'Rotterdam Feest', een expositie over het Holifeest te zien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie