Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NS personeelscollectieven bereid ultimatum op te schorten

Datum nieuwsfeit: 10-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Samenwerkende personeelscollectieven
Arnhem 9 maart 2001

De collectieven zijn verheugd dat er gezocht gaat worden naar een oplossing voor het slepende conflict. Zij kunnen zich vinden in de brede opdracht die de, door minister Netelenbos ingestelde, adviescommissie meekrijgt.

De collectieven verwachten dat zij, als een van de belangrijke spelers, door de adviescommissie worden uitgenodigd. Zij zijn graag bereid om hun standpunt aan voornoemde adviescommissie kenbaar te maken en oplossingen voor de problematiek bij NS aan te brengen.

De collectieven zijn bereid het gestelde ultimatum op te schorten indien de directie van NS zich duidelijk en per direct uitspreekt voor het onmiddellijk stopzetten van alle voorbereidingen om procesvereenvoudiging per 10 juni 2001 in te voeren. Het stopzetten is een logisch gevolg van de ontwikkelingen van 8 maart jl. en het door de minister installeren van de adviescommissie.
Dit betekent concreet o.a. dat de nieuwe werklijnen weer ingetrokken worden en er niet mee geroosterd gaat worden. Het betekent tevens dat de directie er zorg voor draagt dat er zo snel mogelijk een plan op tafel ligt om de nieuwe dienstregeling uit te kunnen voeren met behoud van de huidige variatie per standplaats. Het zal ook geen probleem op leveren daar directeur Dobken op 22 februari schrijft dat de nieuwe dienstregeling slechts minimaal verschilt met de huidige.

RPC_GVC
(rpc_gvc@nederlands.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie