Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Utrecht Stad, 11.15 uur

Datum nieuwsfeit: 10-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-03-2001

Politiebericht Utrecht: Utrecht Stad, 11.15 uur
Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT Op vrijdagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een auto.

Surveillerende agenten twee mannen voorovergebogen in een auto zitten die stond geparkeerd op de Van Starkenborghhof. Plotseling stapten beide mannen uit en liepen weg in de richting van het 5 meiplein.

Hier werden de mannen gecontroleerd en bij hen werd een autoradio, een aantal cds en verschillende schroevendraaiers aangetroffen.

De mannen, in de leeftijd van 33 en 35 jaar afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Overval op bankfiliaal

UTRECHT- Op vrijdagmiddag, omstreeks half vier, vond er een overval plaats op een bankfiliaal gelegen aan het Neude.

Een onbekende man kwam het filiaal binnen en bedreigde direct een personeelslid met een vuurwapen en vroeg op geld. De man kreeg een onbekend geldbedrag en verliet vervolgens het pand weer en liep weg in de richting van de Schoutenstraat.

Door de politie werd de omgeving afgezet en een zoektocht gestart naar de overvaller. Op de Ganzenmarkt zagen agenten een man lopen die voldeed aan het signalement van de overvaller en werd aangehouden. Na kort onderzoek aan het bureau bleek deze man niet betrokken te zijn geweest bij de overval en werd weer in vrijheid gesteld.

Op het moment van de overval waren er ongeveer 20 personen (bezoekers/medewerkers) in de bank aanwezig. Bij de overval werden verschillende aanwezigen bedreigd met het vuurwapen. Is er is echter niet geschoten en niemand raakten gewond.

Signalement overvaller: Blanke man, ongeveer 25 jaar, 1.85 lang, gekleed in een zwart stoffen jack en een blauwe trainingsbroek en een zwarte schippersmuts. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen telefoonnummer 0900-8844. In het bijzonder vraagt de politie naar een man die in eerste instantie achter de overvaller is aangefietst, te reageren.

Schuurinbreker aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij had ingebroken in een schuur.

De afgelopen dagen werd er geregeld ingebroken in schuurtjes in de Rivierenwijk en Dichterswijk. De politie hield hierdoor extra (on) opvallend toezicht in deze wijken. Omstreeks elf uur zagen agenten dat de 20-jarige over een schutting klom gelegen aan de Zoomstraat. De omgeving werd afgezet en na 15 minuten kwam de inbreker met twee volle tassen uit een brandgang gelopen en kon worden aangehouden door de agenten.

Onderzoek wees uit dat de man had ingebroken in een schuur. De 20-jarige in overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Hotelgasten boos

UTRECHT- Op zaterdagochtend, omstreeks twee uur werden vijf personen aangehouden nadat ze vernielingen hadden gepleegd in een hotel gelegen aan de Bizetlaan.

Het vijftal bestaande uit drie vrouwen en twee mannen in de leeftijd van 21 tot 40 jaar afkomstig uit Den Haag vroegen om een kamer. Het hotel was echter vol. In het hotel ontstond vervolgens een woordenwisseling tussen twee medewerkers van het hotel en het vijftal. Dit liep uit de hand en een medewerker kreeg een klap in haar gezicht. Direct hierop begon het vijftal te gooien met meubilair naar de personeelsleden. Ook een computer, die op de balie stond, werd in de richting van personeel gegooid.

De politie werd gewaarschuwd en kon de geweldplegers aanhouden en insluiten voor verhoor. De twee medewerkers liepen licht letsel op aan gelaat en lichaam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie