Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 10-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-03-2001
1e persbericht 10 maart 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Vrijdag om 22.25 uur reed een 21-jarige automobilist uit de USA op de John F. Kennedylaan met zijn auto tegen de achterzijde van een personenauto die voor de kruising met de Onze Lieve Vrouwestraat voor het rode licht stond te wachten. Door de botsing werd de voorste auto tegen de auto die weer voor hem stond geduwd. De Amerikaan bleek gedronken te hebben. Hij blies bijna 0,8 promille. Hij kreeg een boete van fl. 850,= en een rijverbod van 2 uur.

Eindhoven: Onder invloed


- Een 41-jarige Eindhovense vrouw werd zaterdag om 1.45 uur op de Winston Churchilllaan betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies 0,55 promille. De boete was fl. 410,=.


- Om 2.25 uur werd op het Celciusplein een 34-jarige Helmonder aangehouden omdat hij gedronken had. Hij weigerde alle medewerking aan blaas- en bloedproef. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.


- Op de Vondellaan is om 2.25 uur een 34-jarige automobilist uit Geldrop bekeurd omdat hij gedronken had. De man had een promillage van 0,8.


- Om 5.00 uur is op de De Presstraat een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij gedronken had. De ademanalyse mislukte door ademhalingsproblemen. Er is een bloedproef afgenomen. Het resultaat daarvan wordt afgewacht.

Eindhoven: Bonnen voor prostitutie
Op het Vredeoord zijn zaterdag om 2.30 uur een 42-jarige Eindhovense vrouw en een 46-jarige Veldhovense man aangehouden. Zij zaten in een auto en de vrouw is bekend als prostituee. Na het opmaken van een proces-verbaal konden beiden het bureau verlaten.

Eindhoven: Man probeert in te breken
Op de Boschdijk is zaterdag om 4.50 uur een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij probeerde de deur van een woning open te breken. De buren werden wakker van zijn activiteiten en waarschuwden de politie. De man is ingesloten. Hij had eerder in deze woning gewoond maar was daar enige tijd geleden uitgezet.

Helmond: Mannen verdacht van oplichting
Vrijdag om 18.50 uur zijn in een winkel aan de Noord Koninginnewal een 30-jarige Eindhovenaar en een 17-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Zij probeerden met vervalste identiteitspapieren en vervalste bankafschriften een gsm met abonnement te krijgen. Het winkelpersoneel ontdekte de vervalsingen en belde de politie. Een van de verdachten, de 17-jarige, was in het bezit van een telefooncontract dat s middags bij een winkel in Geldrop was afgesloten. Hij had ook een gestolen creditcard bij zich. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Man wil kassa meenemen
Een onbekende man heeft vrijdagavond om 21.00 uur geprobeerd bij een winkel aan de Heistraat de kassa mee te nemen. Dit mislukte omdat de elektriciteitssnoer dit belette. De kassa sprong echter open toen hij op de grond viel. De man pakte geld uit de kassalade en liep ermee weg. De man was even daarvoor in de winkel gekomen. Hij wilde veters kopen. Toen de verkoper deze wilde halen zei de man dat hij de kassa open moest maken. Hij had een klein mesje in de hand. De verkoper maakte de kassa niet open maar gaf de dief een trap in de buik. Dat kon niet verhinderen dat de man met het geld kon weglopen.

Westelbeers: Met auto tegen boom
Een 24-jarige man uit Middelbeers is zaterdag om 2.30 uur met zijn auto op de Broekeindseweg van de weg geraakt en tegen een boom gereden. Een 25-jarige vrouw uit Reusel die naast hem zat is met nek- en rugklachten in het St. Josephziekenhuis opgenomen.

Middelbeers: Drank weg bij inbraak
Zaterdag rond 5.00 uur is de etalageruit van een slijterij aan de Hoogdijk vernield. Uit de winkel zijn vijf kratten bier weggenomen.

Middelbeers: Onder invloed
Op de Hoogdijk is om 5.25 uur een 19-jarige automobilist uit Middelbeers bekeurd omdat hij gedronken had. Hij blies 1,15 promille.

Leende: Inbraak
Vrijdag tussen 10.45 en 22.15 uur is ingebroken in een woning aan Zevenhuizen. Er is een raam opengebroken. De bewoner mist video- en audio-apparatuur en een tapijt.

Geldrop: Auto gestolen
Vanaf de Reinoutlaan is vrijdagavond een bruine Volkswagen Golf met het kenteken RG-11-RG gestolen.

Hapert: Dronken man vernielt ruit
Op de Kerkstraat is zaterdag om 1.05 uur een 22-jarige man uit Hapert aangehouden. De man had flink gedronken en had de ruit van de voordeur van een woning aan de Kerkstraat vernield. De bewoner wilde daar iets van zeggen maar de dronkaard vloog hem aan. De vernieler is ingesloten.

Bladel: Aanrijding met drank
Een 23-jarige man uit Bladel reed zaterdag om 6.30 uur met zijn auto op de Sniederslaan tegen een geparkeerde auto. Hij bleek gedronken te hebben, ruim 1,2 promille gaf de ademanalyse aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De autos waren total loss.

Valkenswaard: Man na mishandeling aangehouden
Op de Luikerweg is zaterdag om 3.15 uur een 22-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij had een 23-jarige man uit Valkenswaard en een 24-jarige vrouw uit Hamont-Achel in het gezicht geslagen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Bromfietser onder invloed
Op de Eindhovenseweg is zaterdag om 2.20 uur een 39-jarige bromfietser uit Valkenswaard betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 1,1 promille. Hij was niet in het bezit van een bromfietscertificaat of een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie