Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: aanrijding met letsel

Datum nieuwsfeit: 11-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 11-03-2001
Politieberichten van 10/3 (13.00) t/m 11/3 (13.00)

Uitwellingerga: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 11.15 uur reed een 34-jarige automobiliste uit Tjerkwerd vol op de achterzijde van een Arriva-bus op de rijksweg A7 ter hoogte van Uitwellingerga. De bestuurster wist zich niets van de aanrijding te herinneren. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept, de bus kon zijn reis vervolgen.

Echtenerbrug: inbraak woning
Zaterdagochtend is ingebroken in een woning aan de Baggelaar. Men kwam via de achterzijde het pand binnen. Er werd voor enkele honderden guldens ontvreemd. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Echtenerbrug.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen donderdag en zaterdag is ingebroken in een woning aan de Veldbies. Ontvreemd is o.a. een videorecorder, een televisie en een computer. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte zal worden gedaan door een 42-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: diefstal uit auto
Zaterdagochtend is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Trekker. Na het verbuigen van het portier is een tas met skikleding en een radio-cdspeler ontvreemd. Aangifte is gedaan door een 29-jarige inwoonster van Hollandscheveld.

Holwerd: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 10.00 uur rijdt een 20-jarige automobiliste uit Holwerd over de Ljouwerterdyk, komend uit de richting Holwerd en rijdend in de richting van Blija. Een 18-jarige automobilist uit Voerde (D.) rijdt over de Bjimsterwei, komend uit de richting van de veerdam en rijdend in de richting van Dokkum. Bij de kruising verleent de vrouw uit Holwerd geen voorrang aan de Duitse auto. De vrouw is voor controle overgebracht naar het MCL-zuid, maar had geen letsel en kon weer naar huis. De 18-jarige Duitser en zijn 15-jarige passagiere zijn een nachtje ter observatie opgenomen geweest in het ziekenhuis van Dokkum. Ook bij hen viel het letsel mee. Beide autos zijn totaal vernield.

Sneek: getuigen gezocht
Woensdag 7 maart omstreeks 14.25 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Sneek op de Bolswarderweg. Hij wilde rechtdoor de Parkstraat inrijden. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een auto die vlak voor de bromfietser de dr. Boumaweg inreed. Door stevig te remmen kon de bromfietser een aanrijding voorkomen, hij kwam echter wel ten val. De automobilist is doorgereden. De schade bedraagt circa 2000 gulden. De politie vraagt getuigen zich te melden op het algemene nummer van de politie Friesland, telefoon 0900 8844.

Leeuwarden: twee aanhoudingen na bedreiging
Zaterdagmiddag liep een 49-jarige man uit Leeuwarden met een keukenmes en een hakbijl door winkelcentrum Lieuwenburg. Hij zei zich bedreigd te voelen door een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, die hem bedreigd zou hebben met een honkbalknuppel. Door een omstaander kon worden voorkomen dat de twee elkaar te lijf zouden gaan. De 49-jarige Leeuwarder is door de politie aangehouden voor bedreiging en het zich op de openbare weg bevinden met een wapen. De 33-jarige Leeuwarder, die voor de komst van de politie het winkelcentrum had verlaten, is s avonds aangehouden. De twee kunnen al jaren niet met elkaar door een deur. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dokkum: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 19.15 uur werd een 45-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden op de Parklaan. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 1260 ug/l, goed voor een rijverbod van 16 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Jistrum: rijden onder invloed en het opgeven van een valse naam Zaterdag omstreeks 22.15 uur reed een fietser zonder licht op de Joost Wiersmaweg. Toen de politie hem hierover wilde spreken, gaf de 19-jarige fietser uit Jistrum een valse naam op, tevens bleek hij te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 585 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Via kortom kreeg hij een schikking voor alcohol van 200 gulden, voor het opgeven van een valse naam 225 gulden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 23.15 uur werd een 20-jarige automobilist uit Hurdegaryp aangehouden op Het Vliet. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 360 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 01.05 uur werd een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Pieter Stuyvesantweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 320 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uren. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Sneek: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 01.08 uur werd een 21-jarige automobilist uit Spijkenisse aangehouden op de Singel. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 440 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uren.

Drachten: twee aanhoudingen
Twee inwoners van Harkema, 17 en 21 jaar, gedroegen zich vervelend voor een horecagelegenheid aan de Zuidkade. Zij waren uit het pand gezet. Om escalatie te voorkomen werd hen door de politie tot driemaal toe gevraagd zich te verwijderen. Omdat zij niet voldeden aan de vordering zijn ze aangehouden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 03.40 uur werd een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden in de Goudenregenstraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 435 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uren.

Leeuwarden: vernieler ruit aangehouden
Zondag omstreeks 03.15 gooide een 46-jarige inwoner van Leeuwarden een ruit in bij een horecagelegenheid aan het Ruiterkwartier. Door de politie kon de man in de Bagijnestraat worden aangehouden. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van leeuwarden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 04.10 uur werd een 34-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Stationsweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 760 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Tijnje: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Master Roordawei. Ontvreemd werden een televisie en een videorecorder. Aangifte is gedaan door een 81-jarige inwoner van Tijnje. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 05.00 uur werd een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Schrans. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 310 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uren.

Berlikum: autodief aangehouden
Zondag omstreeks 03.30 uur hoorde een 51-jarige inwoner van Berlikum dat iemand zijn auto probeerde te stelen, die geparkeerd stond aan de Wiersterdyk. De auto was al gestart. De Berlikumer ging polshoogte nemen. Hierdoor is de verdachte waarschijnlijk geschrokken, want hij rende weg. De Berlikumer zette de achtervolging in. Toen de verdachte een tuin inliep in de Krússtrjitte werd hij aangehouden door de politie, die in Berlikum horecatoezicht verrichte. De verdachte, een 25-jarige inwoner van Minnertsga, is overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden.

Langezwaag: auto tegen boom
Zondag omstreeks 05.30 uur raakte een 25-jarige automobilist uit Lippenhuizen in de rechterberm van de Hegedyk. Na de correctie kwam hij met een klap tegen een boom aan de voor hem linkerzijde van de weg. Een omwonende heeft de politie gebeld. De bestuurder is overgebracht naar de Tjongerschans. De auto is vernield. Van een woning aan de Hegedyk sneuvelden twee ramen door het wegspattend glas van de auto.

Heerenveen: bromfietser onder invloed
Zondag omstreeks 09.00 uur is een 49-jarige bromfietser uit Heerenveen aangehouden op de Van Kleffenlaan. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 860 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen zaterdag en zondag is ingebroken in een woning aan de Surinamestraat. Men is via de achterzijde de woning binnengekomen. Ontvreemd zijn een televisie, 200 cds, een computer, een monitor en een printer. Aangifte is gedan door een 31-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie