Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: aanrijding met letsel

Datum nieuwsfeit: 11-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 11-03-2001
Politieberichten van 10/3 (13.00) t/m 11/3 (13.00)

Uitwellingerga: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 11.15 uur reed een 34-jarige automobiliste uit Tjerkwerd vol op de achterzijde van een Arriva-bus op de rijksweg A7 ter hoogte van Uitwellingerga. De bestuurster wist zich niets van de aanrijding te herinneren. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept, de bus kon zijn reis vervolgen.

Echtenerbrug: inbraak woning
Zaterdagochtend is ingebroken in een woning aan de Baggelaar. Men kwam via de achterzijde het pand binnen. Er werd voor enkele honderden guldens ontvreemd. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Echtenerbrug.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen donderdag en zaterdag is ingebroken in een woning aan de Veldbies. Ontvreemd is o.a. een videorecorder, een televisie en een computer. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte zal worden gedaan door een 42-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: diefstal uit auto
Zaterdagochtend is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Trekker. Na het verbuigen van het portier is een tas met skikleding en een radio-cdspeler ontvreemd. Aangifte is gedaan door een 29-jarige inwoonster van Hollandscheveld.

Holwerd: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 10.00 uur rijdt een 20-jarige automobiliste uit Holwerd over de Ljouwerterdyk, komend uit de richting Holwerd en rijdend in de richting van Blija. Een 18-jarige automobilist uit Voerde (D.) rijdt over de Bjimsterwei, komend uit de richting van de veerdam en rijdend in de richting van Dokkum. Bij de kruising verleent de vrouw uit Holwerd geen voorrang aan de Duitse auto. De vrouw is voor controle overgebracht naar het MCL-zuid, maar had geen letsel en kon weer naar huis. De 18-jarige Duitser en zijn 15-jarige passagiere zijn een nachtje ter observatie opgenomen geweest in het ziekenhuis van Dokkum. Ook bij hen viel het letsel mee. Beide autos zijn totaal vernield.

Sneek: getuigen gezocht
Woensdag 7 maart omstreeks 14.25 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Sneek op de Bolswarderweg. Hij wilde rechtdoor de Parkstraat inrijden. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een auto die vlak voor de bromfietser de dr. Boumaweg inreed. Door stevig te remmen kon de bromfietser een aanrijding voorkomen, hij kwam echter wel ten val. De automobilist is doorgereden. De schade bedraagt circa 2000 gulden. De politie vraagt getuigen zich te melden op het algemene nummer van de politie Friesland, telefoon 0900 8844.

Leeuwarden: twee aanhoudingen na bedreiging
Zaterdagmiddag liep een 49-jarige man uit Leeuwarden met een keukenmes en een hakbijl door winkelcentrum Lieuwenburg. Hij zei zich bedreigd te voelen door een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, die hem bedreigd zou hebben met een honkbalknuppel. Door een omstaander kon worden voorkomen dat de twee elkaar te lijf zouden gaan. De 49-jarige Leeuwarder is door de politie aangehouden voor bedreiging en het zich op de openbare weg bevinden met een wapen. De 33-jarige Leeuwarder, die voor de komst van de politie het winkelcentrum had verlaten, is s avonds aangehouden. De twee kunnen al jaren niet met elkaar door een deur. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dokkum: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 19.15 uur werd een 45-jarige automobilist uit Dokkum aangehouden op de Parklaan. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 1260 ug/l, goed voor een rijverbod van 16 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Jistrum: rijden onder invloed en het opgeven van een valse naam Zaterdag omstreeks 22.15 uur reed een fietser zonder licht op de Joost Wiersmaweg. Toen de politie hem hierover wilde spreken, gaf de 19-jarige fietser uit Jistrum een valse naam op, tevens bleek hij te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 585 ug/l, goed voor een rijverbod van 6 uur. Via kortom kreeg hij een schikking voor alcohol van 200 gulden, voor het opgeven van een valse naam 225 gulden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 23.15 uur werd een 20-jarige automobilist uit Hurdegaryp aangehouden op Het Vliet. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 360 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 01.05 uur werd een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Pieter Stuyvesantweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 320 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uren. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Sneek: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 01.08 uur werd een 21-jarige automobilist uit Spijkenisse aangehouden op de Singel. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 440 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uren.

Drachten: twee aanhoudingen
Twee inwoners van Harkema, 17 en 21 jaar, gedroegen zich vervelend voor een horecagelegenheid aan de Zuidkade. Zij waren uit het pand gezet. Om escalatie te voorkomen werd hen door de politie tot driemaal toe gevraagd zich te verwijderen. Omdat zij niet voldeden aan de vordering zijn ze aangehouden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 03.40 uur werd een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden in de Goudenregenstraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 435 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uren.

Leeuwarden: vernieler ruit aangehouden
Zondag omstreeks 03.15 gooide een 46-jarige inwoner van Leeuwarden een ruit in bij een horecagelegenheid aan het Ruiterkwartier. Door de politie kon de man in de Bagijnestraat worden aangehouden. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van leeuwarden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 04.10 uur werd een 34-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Stationsweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 760 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Tijnje: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Master Roordawei. Ontvreemd werden een televisie en een videorecorder. Aangifte is gedaan door een 81-jarige inwoner van Tijnje. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 05.00 uur werd een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op de Schrans. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 310 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uren.

Berlikum: autodief aangehouden
Zondag omstreeks 03.30 uur hoorde een 51-jarige inwoner van Berlikum dat iemand zijn auto probeerde te stelen, die geparkeerd stond aan de Wiersterdyk. De auto was al gestart. De Berlikumer ging polshoogte nemen. Hierdoor is de verdachte waarschijnlijk geschrokken, want hij rende weg. De Berlikumer zette de achtervolging in. Toen de verdachte een tuin inliep in de Krússtrjitte werd hij aangehouden door de politie, die in Berlikum horecatoezicht verrichte. De verdachte, een 25-jarige inwoner van Minnertsga, is overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden.

Langezwaag: auto tegen boom
Zondag omstreeks 05.30 uur raakte een 25-jarige automobilist uit Lippenhuizen in de rechterberm van de Hegedyk. Na de correctie kwam hij met een klap tegen een boom aan de voor hem linkerzijde van de weg. Een omwonende heeft de politie gebeld. De bestuurder is overgebracht naar de Tjongerschans. De auto is vernield. Van een woning aan de Hegedyk sneuvelden twee ramen door het wegspattend glas van de auto.

Heerenveen: bromfietser onder invloed
Zondag omstreeks 09.00 uur is een 49-jarige bromfietser uit Heerenveen aangehouden op de Van Kleffenlaan. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 860 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen zaterdag en zondag is ingebroken in een woning aan de Surinamestraat. Men is via de achterzijde de woning binnengekomen. Ontvreemd zijn een televisie, 200 cds, een computer, een monitor en een printer. Aangifte is gedan door een 31-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...