Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 11.45 uur

Datum nieuwsfeit: 11-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 11.45 uur
Aanrijdingen met letsel

LOENERSLOOT- Op zaterdagochtend raakte een 35-jarige automobilist uit Amsterdam ernstig gewond bij een aanrijding op de Westkanaaldijk. Door nog onbekende oorzaak raakte de man van de weg en botste tegen een boom. Door de aanrijding kwam hij vast te zitten in het voertuig en met assistentie van de brandweer kon de man uit de auto worden gehaald. De 35-jarige liep door de aanrijding intern letsel op en beide benen waren op meerdere plaatsen gebroken. De auto raakte door de aanrijding zwaar beschadigd.

KOCKENGEN- Op zaterdagochtend vond er omstreeks half zes een aanrijding plaats op de Provinciale weg N401 waarbij een 24-jarige automobilist uit Nieuwkoop gewond raakte. Door nog onbekende oorzaak raakte de 24-jarige van de weg af, boste tegen twee lantarenpalen en kwam in een sloot tot stilstand. De man kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. Onderzoek wees uit dat de man alcohol gedronken had en op het bureau blies hij 0.80 promille. Door de aanrijding liep de man een hoofdwond op en raakte de auto zwaar beschadigd.

Rijden onder invloed

LINSCHOTEN- Op zaterdagavond werd een 30-jarige automobilist uit Polen aangehouden omdat hij teveel alcohol gedronken had. Getuigen hadden gezien dat de man tegen een geparkeerde auto was aangereden en erg veel moeite had zijn auto te parkeren. De politie werd gewaarschuwd en controle wees uit dat de man alcohol had gedronken. Op het bureau blies hij 2.5 promille. Omdat de man van buitenlandse afkomst was moest hij de boete van 3000 gulden direct betalen. Dit geld had hij niet waarop zijn auto inbeslag werd genomen en pas na betaling zal worden teruggegeven.

WOERDEN- Op zondagochtend werd omstreeks half drie werd een 51-jarige automobilist uit Woerden aangehouden omdat hij teveel alcohol had gedronken. Op de Wilhelminaweg werd hij gecontroleerd en op het bureau blies de man 0.80 promille en kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod van 2 uur.

Snelheidscontrole

MONTFOORT- Op de Willeskop werd op zaterdagochtend/middag tussen half tien en drie uur gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden hier 1550 voertuigen waarvan er 58 automobilisten te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 kilometer per uur waar 60 is toegestaan.

Winkeldief aangehouden

MAARSSEN- Op zaterdagmiddag werd omstreeks het middaguur een 33-jarige vrouw zonder vaste- woon of verblijfplaats aangehouden in een winkel gelegen aan de Nijverheidsweg. De vrouw wilde de winkel verlaten zonder een haakse slijper af te rekenen bij de kassa. Winkelpersoneel zag dit en waarschuwde de politie.

De vrouw werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De slijper bleef achter in de winkel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie