Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie ZO Brabant houdt alcoholcontroles bij sportkantines

Datum nieuwsfeit: 11-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 11-03-2001 3e persbericht 11 maart 2001

Berichten uit de regio

Zuid-Oost Brabant: Alcoholcontroles bij sportkantines

Op verschillende plaatsen in de regio zijn zondagmiddag alcoholcontroles gehouden in de nabijheid van sportkantines. In totaal zijn 2513 blaastesten afgenomen. 7 verkeersdeelnemers bleken onder invloed te rijden. In totaal deden 57 politiemensen mee met de controles.

In het Eindhovense Woensel werd gecontroleerd op de Estafettelaan, de Orpheuslaan en de Vijfkamplaan. Er zijn tussen 12.00 en 17.30 uur 862 blaastesten op straat afgenomen. Een 52-jarige vrouw uit Gerwen bleek een promillage te hebben van 1,3. Zij kreeg een boete van fl. 1.200,=.

In Best werd op de Sportlaan gecontroleerd. Hier moesten 40 bestuurders blazen. Er werd een 69-jarige Bestenaar bekeurd. De man blies 0,8 promille. Hij kreeg een boete van fl 550,=.

Er werd ook gecontroleerd in de omgeving van de Aalsterweg in Eindhoven. Er waren 235 blaastesten. Hier werd een 36-jarige Eindhovenaar betrapt op alcoholgebruik. Hij blies 0,9 promille. Een boete van fl 410,= was zijn deel.

In Deurne, Asten en Someren was ook een controle. Er zijn 147 blaastesten afgenomen. Geen overtredingen.

In Veldhoven stond de controle op de Korze. Van de 76 blaastesten was er een te hoog. Een 45-jarige Veldhovenaar blies ruim 0,9 promille.

Ook in Lage Mierden, Hooge Mierden, Hapert en Casteren waren controles. 318 verkeersdeelnemers moesten blazen. Een motorrijder, zie eerder persbericht, blies 0,55 promille en moest fl 410,= betalen.

In Maarheeze, Heeze en Budel waren 206 blaastesten. Een van hen blies 0,85 promille. Hij kreeg een proces-verbaal.

In Beek en Donk bliezen 22 verkeersdeelnemers. Niemand had teveel gedronken.

In Helmond werden 607 verkeersdeelnemers aan een blaastest onderworpen. Op de Dorpsstraat werd een 48-jarige Helmonder gepakt. Hij blies bijna 2,6 promille. Met een proces-verbaal rijker en het rijbewijs armer kon hij naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie