Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing 'Verbeelding wetenschap op tv en in het museum'

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

12 maart 2001

Lezing: Verbeelding van de wetenschap op de televisie en in het museum.

Rob van Hattum (VPRO en NEMO) & Niels Wiedenhof (Consultant wetenschap- en techniekvoorlichting). Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht 20:00 uur

Studium Generale: De vrolijke wetenschap

Over de verbeelding van kennis
Een samenwerkingsverband tussen de faculteiten Sociale Wetenschappen, Letteren, Natuur- en Sterrenkunde, Wijsbegeerte, de Faculteitsvereniging Alcmaeon, Parnassos en het Studium Generale organiseert een lezingen-, film-, theater- en internetprogramma dat onderdeel uitmaakt van de onderwijsprogramma's wetenschapsfilosofie en door studenten van de verschillende faculteiten 'studiewaardeerbaar' kan worden gevolgd.

Het centrale thema van het programma is de wijze waarop de wetenschap wordt verbeeldt: in de filosofie, de literatuur, de film, de kunst, in de media zoals televisie en radio, wetenschapsmuseum, publieksgerichte tijdschriften, wetenschapskaternen van de dagbladpers, met daaraan gekoppeld de vragen welke ideeën en bedoelingen er aan deze verbeeldingen ten grondslag liggen. Het zijn tenslotte deze verbeeldingen die het 'gezicht' van de wetenschap uitmaken en die de bereidheid bepalen om middelen voor het onderwijs en onderzoek ter beschikking te stellen. Vanwege de interfacultaire opzet van het programma zullen de verbeeldingen zowel de alfa- als de beta- en de gammawetenschappen betreffen.

Het programma omvat acht bijeenkomsten bestaande uit lezingen en inleidingen gevolgd door film- en theatervoorstellingen. Daarnaast beschikt het programma over een eigen website (www.uu.nl/wetfilos) waarop inleidende en ondersteunende teksten en andere relevante informatie te vinden zijn. Na afloop van iedere bijeenkomst wordt een stelling geformuleerd en op de website geplaatst en wordt aan de studenten gevraagd hun mening en bevindingen in een kort essay per e-mail kenbaar te maken.

Gewijzigd:Wednesday, February 28, 2001 Johan Vlasblom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie