Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgacom gaat samenwerken Alladin

APS: Belgacom en Aladdin werken samen aan veilig eCommerce

ALADDIN KNOWLEDGE SYSTEMS BV

Brussel/Tel Aviv, 7 maart 2001 Belgacom, de grootste provider van zowel mobiele- als vaste telefoon- en Internetdiensten in Belgie, gaat samenwerken met het Israelische Aladdin. De samenwerking vindt plaats in het kader van de integratie van Aladdin's elektronische USB-beveiligingssleutel (eToken) in Belgacom's E-Trust applicaties.

Belgacom voorziet als Digital Certification Service Provider in de uitgifte van digitale certificaten. Zo kan de elektronische identiteit van de handelspartners bij het communiceren of bij deelname aan elektronische transacties via het Internet gegarandeerd worden. Belgacom E-Trust biedt een waaier van beveiligingsoplossingen voor het Internet aan, zoals Belgacom Secure Mail, Belgacom Secure File Transfer, Belgacom Secure Web Forms, Belgacom E-Trust Secure ApplicationWARE en Belgacom E-Trust Generic E-Services Secure Platform (GESP). Voor bijkomende informatie over de producten en diensten van Belgacom E-Trust: www.e-trust.be

Daarnaast werd Belgacom door het NIC (Nationaal Intermutualistisch Comite) geselecteerd voor de ontwikkeling en uitvoering van het CARENET netwerk. Dit netwerk beveiligt de uitwisseling van elektronische boodschappen tussen hospitalen en verzekeringsorganismen. Dankzij de technologie van de digitale handtekening biedt het netwerk confidentialiteit, integriteit en bewijs van zending van de boodschappen. Ook worden digitale certificatiediensten aangeboden, waardoor de identiteit van elke partij in het systeem wordt gegarandeerd.

Aladdin's bekende smart card eToken is 's werelds eerste elektronische sleutel die werkt op de USB-poort van de computer. Hiermee beschikt Belgacom over een betrouwbare en krachtige oplossing voor haar PKI-producten. Belgacom en Aladdin zullen niet alleen samenwerken op het gebied van verdere ontwikkeling en integratie van bovenstaande producten, maar ook op het gebied van marketing en verkoop.

Aladdin's Benelux-vestiging in IJsselstein is blij dat een bedrijf zoals Belgacom de beveiligingssleutel technologisch erkend heeft. Vooral de integratie van eToken in Belgacom's E-Trust applicaties is voor Aladdin een belangrijke stap voorwaarts op de Belgische markt.

Over Belgacom: Belgacom NV, met hoofdkantoor in Brussel, is in Belgie marktleider inzake globale telecommunicatie-oplossingen. De Belgacom-groep verstrekt vooral lokale, interzonale en internationale spraak- en datadiensten, langs het vaste en het mobiele net, naast satelliet-, carrier en een uiteenlopende reeks internetdiensten. Het bedrijf telt 5 miljoen klanten en meer dan 22.000 werknemers. In 2000 bedroeg de omzet 5,1 mld. EUR. Eind 1998 lanceerde Belgacom's divisie voor Multimedia- en Infohighways (nu Corporate en Data Solutions) de Trusted Third Party/commerciele Certification Authority dienst voor E-business onder de merknaam 'Belgacom E-Trust'.

Belgacom E-Trust is a registered trade mark from Belgacom.

Belgacom E-Trust Bd du Roi Albert II, 27, Koning Albert II-laan B-1030 Brussels, BELGIUM Contact persoon: Olivier Delos, Belgacom E-Trust Product Line Manager e-mail: (olivier.delos@belgacom.be)

Over Aladdin: Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israel), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet bieden inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en
-productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie