Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Creative lanceert nieuwe CD-brander

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Creative presenteert bliksemsnelle CD-RW Blaster® 12x10x32

Creative lanceert de nieuwe CD-RW Blaster* 12x10x32 voor het branden van audio-, data- en video-CD's tegen hoge snelheid

Amsterdam, 12 maart 2001 - Creative (Nasdaq: CREAF), de mondiale leider in producten voor digitaal entertainment voor personal computer en Internet, lanceert haar nieuwste CD-RW Blaster* 12x10x32, de supersnelle drive die foutloos CD's brandt. Deze gloednieuwe CD-RW Blaster* 12x10x32 wordt geleverd met een gebruiksvriendelijk softwarepakket van NTI, waarmee u bestanden naar een blanco CD kunt slepen, een volledige CD kunt kopiëren of CD-compilaties met uren van uw favoriete digitale muziek of audiotracks kunt samenstellen.

De nieuwe functie voor Buffer Under Run Error Protection van deze drive van Creative maakt het schrijven van CD's betrouwbaar. Fouten als gevolg van onnodige onderbrekingen in de gegevenstransmissie zijn vrijwel uitgesloten. De snelle schrijfcapaciteit van de drive (12x) betekent dat u in iets meer dan 6 minuten een standaard-CD kunt branden. CD-RW-schijfjes kunnen worden herschreven tegen een snelheid van 10x, en CD-ROMS worden gelezen tegen snelheden tot 32x.

Tegelijk met de lancering van CD-RW Blaster* 12x10x32, presenteert Creative ook de nieuwste software van NTI, inclusief CD-Maker 2000, FileCD, Jewel-Case maker en Drive Backup! Een praktische manier voor gebruikers niet alleen gedownload muziek op te slaan, maar ook voor het opslaan van databestanden en archieven. Aangezien de CD-RW Blaster 12x10x32 ook als een gewone CD-ROM-drive werkt, kunt u hem ook gebruiken om audio-CD's te spelen, toepassingen te lanceren of andere CD-R's en CD-RW's te lezen.

Het softwarepakket van de CD-RW Blaster* 12x10x32 : NTI CD-MAKER(tm) 2000 Plus: maakt CD's in verschillende formaten, inclusief CD-ROM, CD-ROM XA, Audio CD, Video CD, Mixed Mode en CD Extra. Sleep bestanden van uw harde schijf of andere media naar de CD-lay-out, en in enkele minuten hebt u uw eigen CD samengesteld.

NTI Jewel-Case Maker: maakt gepersonaliseerde covers voor CD's en CD-doosjes.

NTI FileCD(tm): software voor packet writing, die u via een drive-letter de mogelijkheid geeft om CD-opnamen te slepen, zodat het wegschrijven van data naar CD-RW's zo eenvoudig wordt als schrijven naar een floppy disk. NTI Drive Backup!: is een even krachtig als gebruiksvriendelijk back-upprogramma met een wizard-interface, voor CD-R- of CD-RW-media.

Oozic: de ultieme software voor digitale muziek en video-animaties MediaRing: software waarmee wereldwijd via het web kunt telefoneren.

Bijkomende specificaties van de drive:
Maximale opnamesnelheid 1.800KB/seconde (12X) voor CD-R's (80 min CD-R's ondersteund), 1.500KB/seconde (10X) voor 'High Speed' CD-RW's, maximale CD-ROM-transfersnelheid 4.800KB/seconde (32X), 150ms gemiddelde toegangstijd, functie voor Buffer Under Run Error Protection. Compatibel met Microsoft® Windows® 95 OSR2, Windows 98, Windows 2000, Windows Me of Windows NT® 4.0.

De CD-RW Blaster* 12x10x32 zal vanaf maart 2001 verkrijgbaar zijn en kost NLG 519 / BEF 9490. De CD-RW Blaster* 12x10x32 wordt geleverd met twee jaar waarborg.

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is een mondiale leider in de producten voor digitaal PC-entertainment en het Internet. Het is beroemd om zijn Sound Blaster, heeft de multimedia-revolutie gelanceerd en is nu de drijvende kracht achter het digitale entertainment op de PC, met producten als de enthousiast ontvangen D.A.P Jukebox. De innovatieve hardware, eigen technologie, toepassingen en diensten van het bedrijf maken gebruik van het Internet en geven de consumenten de kans om overal en op elk moment digitaal entertainment van hoge kwaliteit te ervaren.

Creative Technology, dat in 1981 werd gesticht, heeft zijn hoofdkwartier in Singapore en zijn Europese hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. In 1993 werd Creative Labs Europe gevormd, om een groter aandeel te veroveren van het groeiende potentieel van de Europese markt. General Manager Michael Sullivan heeft er een volwaardige Europese divisie van gemaakt, met hoofdkwartier in Berkshire, UK. Creative Labs Europe is in de voorbije drie jaar negen keer groter geworden en heeft nu filialen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Op 19 juli 1995 werd in het Ierse Dublin het European Operations and Technical Centre (EOTC) officieel geopend. Het EOTC dient als centraal knooppunt voor de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het staat in voor een efficiënt gelokaliseerde, aangepaste levering van producten aan de Europese markt en voor de ondersteuning van de klanten, als aanvulling op de werking van de filialen in de verschillende landen. De Europese divisie telt momenteel ongeveer 570 medewerkers.
Voor meer informatie over en gebruik van grafisch materiaal kunt u kijken op:
www.europe.creative.com/company/artwork/welcome.asp

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van dia's en review exemplaren kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations Creative Labs
Kwok-Sing Sit Markus Eggermont
Tel. +31 (0) 20 5304343 Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: (kwoks@text100.nl) E-mail: (markus_eggermont@cle.creative.com)

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

Kwok Sing Sit
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304343
Fax: +31 20 5304331
Email: (kwoks@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie