Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 12-03-2001 2ePersbericht12maart2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte bekent veertien overvallen De op donderdag 8 maart aangehouden 32-jarige man, zonder vaste woonplaats, heeft afgelopen weekend bekend dat hij veertien overvallen in Eindhoven en omgeving heeft gepleegd. De man werd aangehouden omdat hij verdacht werd van een overval op een benzinestation aan de Boutenslaan op 23 december van het vorige jaar. Nadat hij afgelopen vrijdag was voorgeleid bij de officier van justitie en de rechter-commissaris werd hij in het weekend verhoord. Hij bekende acht overvallen in Eindhoven, drie in Geldrop, twee in Waalre en een in Mierlo. Hij bedreigde zijn slachtoffers steeds met een mes of een ander steekvoorwerp. De buit ging op aan drugs. De 32-jarige verdachte zit inmiddels in bewaring (10 dagen) Op maandag 12 maart is in deze zaak nog een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. Het onderzoek is een samenwerking tussen de politieafdelingen Eindhoven-Gestel, Geldrop-Mierlo-Nuenen en Valkenswaard-Waalre. De plaatsen en tijden van de overvallen: Eindhoven: 24 november 2000, een drogisterij aan het Franz Leharplein 28 november 2000, een tankstation aan de Bayeuxlaan 4 december 2000, een bloemwinkel aan de Hoogstraat 6 december 2000, een levensmiddelenwinkel aan de Gestelsestraat 23 december 2000, het tankstation aan de Boutenslaan (waarvoor hij werd aangehouden) 12 januari 2001, een meubelzaak aan de Kanaaldijk Noord 2 februari 2001, voor de tweede maal de drogisterij aan het Franz Leharplein 5 maart 2001, een supermarkt aan het Franz Leharplein Geldrop: 2 januari 2001, een zaak in huishoudelijke apparaten aan de Wielewaal 2 januari 2001, een tankstation aan de Eindhovenseweg 7 februari 2001, een supermarkt aan de Nuenenseweg Waalre: 5 januari 2001, een supermarkt in winkelcentrum De Bus 24 januari 2001, een tankstation aan de Burgemeester Mollaan Mierlo: 23 februari 2001, een supermarkt aan de Dorpsstraat.

Eindhoven: Man met lokaalverbod aangehouden
Voor de ingang van een pand op de Begijnenhof is maandagochtend rond 11.40 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een lokaalverbod voor het pand maar was kort voor zijn aanhouding toch naar binnen gegaan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Eindhoven: Spookrijder aanleiding van botsing Op de Eisenhowerlaan is maandagochtend rond 11.00 uur een 22-jarige automobilist uit Eindhoven gewond geraakt. De Eindhovenaar reed over de Eisenhowerlaan richting Helmond toen hij een 47-jarige automobilist uit Boxtel tegen het verkeer in zag rijden richting het Insulindeplein. De 22-jarige Eindhovenaar moest krachtig remmen om een botsing met de automobilist uit Boxtel, die recht op hem af kwam rijden, te voorkomen. Een 45-jarige man uit Nuenen reed echter vervolgens achter op de auto van de Eindhovenaar. De man uit Eindhoven is naar het Diaconessenziekenhuis gebracht. Hij bleek een gekneusde nek opgelopen te hebben.

Geldrop: Schennispleger
Op de Ritsaartlaan is zondagavond rond 18.50 uur een 8-jarige jongen uit Geldrop lastiggevallen door een schennispleger. Het jongetje werd aangesproken door een onbekende man die hem een oneerbaar voorstel deed. Toen het jongetje niet op het voorstel in wilde gaan heeft de man zijn geslachtsdeel getoond. De schennispleger is ongeveer 40 jaar en draagt een bril. Hij had die avond een rood baseball petje op en droeg een blauwe spijkerbroek met daaronder bergschoenen. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Helmond: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Veestraat is tussen zaterdag 18.00 uur en maandagochtend 10.50 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een rolluik en een deur aan de achterkant van het pand open te breken en nam ruim 5.000 gulden weg.

Helmond: Bromfietscontrole
Maandagmiddag zijn op de Deltaweg tijdens een bromfietscontrole vier bekeuringen uitgedeeld. Twee voor een te hoog vermogen, één voor het voeren van de verkeerde platen en één voor het niet kunnen laten zien van een verzekeringsbewijs. In totaal werden zes bromfietsbestuurders gecontroleerd.

Helmond: Fiets uit tuinhuisje gestolen
Uit een tuinhuisje, behorende bij een woning aan de Merelstraat, is tussen zaterdagavond 23.00 uur en zondagochtend 12.00 uur een fiets gestolen. De dader heeft eerst een poort opengebroken om op het erf te komen. Vervolgens werd de deur van het tuinhuisje opengebroken en de fiets meegenomen.

ot: Planten weggehaald
Tussen zaterdagochtend 10.00 uur en zondagochtend 9.30 uur zijn vanaf een perceel aan de Boterwijkstraat 700 planten ter waarde van 600 gulden uit de grond getrokken en meegenomen.

: Planken gestolen
Bij een bedrijf op de Planetenlaan zijn maandag tussen 00.00 en 06.00 uur 87 vuren planken vanaf een parkeerplaats gestolen. De totale waarde van de buit is nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie