Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groei populariteit beleggingsverzekeringen stokt

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Groei populariteit beleggingsverzekeringen stokt

In 2000 behaalden de verzekeraars een omzet van 15,7 miljard gulden (7,1 miljard euro) uit nieuwe levensverzekeringen. Beleggingsverzekeringen leverden bijna 48% van deze omzet. In 1997 was dat nog 35%. De snelle groei van het aandeel van de beleggingsverzekeringen lijkt vorig jaar te zijn gestopt. In 1999 maakten deze namelijk nog iets meer dan 48% van de omzet in nieuwe levensverzekeringen uit.

Premie-omzet nieuwe individuele levensverzekeringen

De beleggingsverzekeringen brachten vorig jaar 15% méér premie op dan in 1999. Bij de levensverzekeringen in guldens bedroeg de premiegroei ruim 17%.

De consument blijkt dus weer iets meer voorkeur te hebben voor levensverzekeringen in guldens. Bij deze producten is een zeker rendement op de belegde spaarpremie gegarandeerd. Het beleggingsrisico, maar ook het eventuele hogere rendement blijft voor rekening van de levensverzekeringsmaatschappij zelf.

André Michel

Voor meer informatie: (infoservice@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2001 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 12 maart 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie