Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Aanrijding invalidenwagen

WOERDEN Op zondag 11 maart is een vrouw met haar invalidenwagen tegen een verkeerspaal gereden en daarbij gewond geraakt.

Omstreeks 13.50 uur reed een 92-jarige vrouw uit Woerden over het fietspad van de Cattenbroekerdijk. Zij zag daarbij een paal die in het midden van het fietspad stond kennelijk over het hoofd, met het gevolg dat zij tegen de paal opbotste. De vrouw kwam met haar hoofd tegen de voorruit van de invalidenwagen en is daarna uit het autootje gevallen. Zij is met hoofdletsel per ambulance naar het UMC overgebracht.

Aanrijding fiets met auto

OUDEWATER Op zondag 11 maart heeft een aanrijding tussen een fiets en een auto plaatsgevonden. De fietser raakte hierbij gewond.

Omstreeks 19.25 uur reed een 23-jarige automobilist uit Oudewater over de Schakenbosdreef. Gekomen bij de kruising met de Papenhoeflaan wilde hij rechtsaf deze laan inrijden. Op het moment dat hij de kruising opreed, naderde een 55-jarige fietser hem van links. Vermoedelijk heeft de fietser geen verlichting gevoerd, waardoor de automobilist hem niet opmerkte.

De fietser reed tegen de auto op en kwam ten val. Hierdoor liep hij een behoorlijk bloedende hoofdwond op. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Gouda vervoerd. Daar moest een snee boven het rechteroog worden gehecht en bleek hij een dicht oog, zwellingen en wat schrammen te hebben opgelopen. Daar de man mogelijk teveel had gedronken is in het ziekenhuis een bloedproef bij hem afgenomen.

Doe nuchter rij alcoholvrij

BREUKELEN In het kader van de alcoholcampagne Doe nuchter rij alcoholvrij heeft de politie op zondag 11 maart een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de avonduren op de Straatweg plaats. Alle 15 bestuurders die een blaastest aflegden, bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Brand in tuinhuis

MAARSSEN Op zondag 11 maart heeft er brand gewoed in een tuinhuis aan de Gageldijk.

Omstreeks 20.45 uur werd de brand ontdekt door een man die zich op het terrein van de tuinverenging `De kleine oase` aan de Gageldijk bevond. Hij waarschuwde de hulpdiensten.

De brandweer was binnen 5 minuten ter plaatse en had de brand snel geblust. Het tuinhuis liep behoorlijke schade op, maar brandde niet af. Daar brandstichting niet wordt uitgesloten, wordt er door de Technische Recherche een onderzoek ingesteld.

Teveel gedronken
LINSCHOTEN Op maandag 12 maart is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Omstreeks 02.30 uur zagen politiemensen een automobilist over de Van Rietlaan rijden. Gezien het wat twijfelende rijgedrag van de man besloten zij de man te controleren. Bij de blaastest blies de man een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 37 jaar oud en afkomstig uit Leiderdorp, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de blaastest op het politiebureau blies de man 300 ug/l. (0,8 promille). Hij kreeg een bekeuring van f 410,- en een rijverbod van 2 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie