Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: geen voorrang

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 12-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 12 maart 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: geen voorrang
Op het Emmaplein werd zondagavond een 16-jarige bromfietster met haar 17-jarige passagier aangereden door een 30-jarige automobilist uit Groningen. De bestuurster van de bromfiets verleende geen voorrang aan de auto en kwam daardoor ten val. Beide jongeren moesten met nek en rug lestel naar een ziekenhuis. De schade viel mee.

Groningen: belediging
De politie stelde zondagnacht een onderzoek in bij een woning aan de Haydnlaan. Vermoedelijk werd volgens getuigen ingebroken in het huis. Toen de agenten rond de woning liepen troffen ze daar een 35-jarige Groninger aan. Nadat de agenten zijn naam hadden genoteerd begon de man de politiemensen uit te schelden en op grove wijze te beledigen. Na enkele waarschuwden stopte hij hier niet mee. Daarop werd de man meegenomen naar het bureau waar hij een proces verbaal kreeg.

Groningen: diefstal fiets
Op de Boteringebrug heeft de politie zondagnacht een 43-jarige zwerver aangehouden. De man bleek in het bezit van een splinternieuwe fiets, waarvan het slot was verbroken. Bovendien overtrad de man een aan hem gegeven verblijfsverbod. De verdachte is ingesloten en zal worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Groningen: vernieling thermopane ruit
Zondagochtend waarschuwden getuigen de politie dat een tweetal mannen ruiten in gooiden van het gebouw van de Sociale Dienst aan de Eendrachtskade. Toen agenten bij het gebouw onderzoek deden bleken de verdachten reeds gevlogen te zijn. Wel werden drie grote ramen ontdekt die waren ingegooid. Na een korte tijd waarschuwden de getuigen de politie weer dat de daders terug waren. Agenten konden de beide Groningse mannen, 26 en 29 jaar oud, op de Eeldersingel oppakken. Ze bleken onder invloed en bekenden de vernieling. Een schade regeling wordt door de heren getroffen. Met een proces verbaal mochten ze het bureau aan de Rademarkt weer verlaten.

Stadskanaal: kinderen plegen vernielingen
Aan de Schemerlaan in Stadskanaal heeft de politie zondagmiddag vijf jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar, allen uit Stadskanaal, aangehouden. Getuigen zagen dat de jongens aan het Raadhuisplein en het Europaplein vernielingen pleegden. In een flat aan het Europaplein gooiden ze een aantal ruiten in terwijl ze met stenen een aantal ramen van een bankgebouw aan het Raadhuisplein beschadigden. Ook schopten ze daar tegen een camera van een parkeergarage. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor aan hun ouders overgedragen. Ze krijgen proces-verbaal voor openlijke geweldpleging en vernieling en worden aangemeld bij het HALT-bureau.

Ter Apel: inbraak in auto
In een aan de Westerstraat in Ter Apel geparkeerde auto is zaterdagnacht ingebroken. Zonder schade aan te richten wist(en) de dader(s) een portier te openen. De autoradio werd uit de wagen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Appingedam: auto-inbraken
Zaterdagnacht werd in gebroken in een drietal geparkeerde autos aan de Secretaris Holscherlaan en de Mr. A.T. Voslaan. In alle drie de gevallen werd een autoruit uitgenomen waarna uit alle drie de wagens de autoradio werd gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Oost-Groningen: diefstal volièrevogels
In diverse plaatsen in Oost-Groningen, waaronder Sappemeer, Winschoten en Veendam, zijn het afgelopen weekend in totaal 67 volièrevolgels gestolen. In alle gevallen werd bij de vogelhouders gaas van de volières stukgeknipt waarna de vogels, waaronder goudvinken, zebravinken, diamantduiven en zilveroornachtegalen uit de nachtverblijven werden gestolen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie kunnen verstrekken over de vogeldiefstallen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Hoogezand, telefoon 0900 8844.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagnacht in de Kerkstraat in Hoogezand een 38-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man bleek een verkeerscontrole onder invloed van alcohol te verkeren (1.5 promille). Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na verhoor is de man heengezonden met een dagvaarding.

Waterhuizen: illegale vreemdeling
De politie heeft zondagmiddag op de Woortmansdijk in Waterhuizen een 23-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vrouw liep met een grote tas met persoonlijk spullen in de richting van de camping. Tegen politiemensen die de vrouw aanspraken verklaarde ze dat ze bij een vriendin in de buurt was geweest. Ze kon echter niet aangeven waar die woonde. Ook bleek de vrouw, die niet de Nederlandse nationaliteit heeft, in het geheel niet in het bezit te zijn van verblijfs- of identiteitspapieren. De vrouw is naar het politiebureau gebracht en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Ze is ingesloten ter vaststelling van haar nationaliteit en identiteit.

Roodeschool: brandstichting
In een woning aan de Hooilandseweg in Roodeschool heeft de politie zondagnacht een 48-jarige man uit die plaats aangehouden. De politie kreeg een melding van mogelijk brandstichting in de woning van de man. Bij een onderzoek bleek inderdaad dat er in de woning was getracht een stapel kranten in brand te steken. Daarnaast troffen politiemensen een grote ravage aan de woning. Veel huisraad was vernield, keukenkasten van de wand gerukt en telefoon- en computerapparatuur op de grond gegooid. De bewoner, die alleen thuis was, verkeerde zwaar onder invloed van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De in brand gestoken stapel kranten is vermoedelijk vanzelf uitgegaan.

Garsthuizen: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Op de Eemshavenweg bij Garsthuizen heeft de politie gisteravond het rijbewijs van een 47-jarige man uit Uithuizermeeden in beslag genomen. De man reed met zijn auto, met een snelheid van 161 km per uur 100 is toegestaan in de richting van de Eemshaven. Vlak voor Uithuizermeeden kon hij worden staande gehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Tolbert: jongen aangehouden
Zondagavond heeft de politie aan de Auwemalaan in Tolbert een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden wegens vernieling en bedreiging. De knaap had na een ruzie een deuk getrapt in de auto van de vriend van zijn moeder. Ook bedreigde hij de vriend, een 44-jarige jarige man uit Tolbert met de dood. Na een poging de jongen te kalmeren, welke poging overigens mislukte, is hij meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie