Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 maart 2001

Bus beschoten getuigen gezocht Hillegom Op zaterdagavond 10 maart 2001 werd omstreeks 22.40 uur op de Olympiaweg in Hillegom, ter hoogte van de Hillinenweg, een lijnbus van Connexion beschoten.De lijnbus was op weg van Haarlem naar Nieuw-Vennep. Waarmee de bus beschoten werd is niet precies bekend. Van de inzittenden raakte niemand gewond. Wel werden twee ruiten van de bus beschadigd. Kort na het incident en op zondagavond is door de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld. Zo is op zondagavond vastgesteld dat vanuit de richting wijk Elsbroek geschoten is. De politie gaat verder met haar onderzoek. De politie wil graag in contact komen met passagiers van de bus die vlak voor het incident zijn uitgestapt en met de passagiers die vlak na het incident zijn uitgestapt en nog niet door de politie zijn gehoord. Tevens willen wij in contact komen met mensen die omstreeks het tijdstip iets hebben gehoord of gezien wat met het incident in verband kan worden gebracht. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Hillegom op telefoonnummer: 0900-8844.

Inbraak in woning Lisse Tussen woensdag 7 en vrijdag 9 maart werd ingebroken in een woning aan de Johan Vermeerstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. De inbrekers zijn er met audio-apparatuur vandoor gegaan. De bewoners waren op vakantie.

Bedlampje veroorzaakt bijna brand Noordwijk Een bedlampje dat op bed viel, veroorzaakte op vrijdag 9 maart rond 16.50 uur in een woning aan de Ranonkelstraat een bijna brand. Adequaat reageren van de bewoners voorkwam erger. Zij wierpen de smeulende dekbedekkingsresten direct uit het raam. De brandweer behoefe niet echt in actie te komen. Het bedlampje was vermoedelijk in bed terecht gekomen nadat een zieke bewoner deze had aangestoten.

Inbraak in woning Voorhout In de avond van vrijdag 9 maart werd ingebroken in een woning aan de Reigerslaan en de Essenrode. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit één woning wordt geld vermist.

Verkeerszondaar ontkomt niet Hillegom Op zaterdag 10 maart rond 01.15 uur hield de politie op de Clusiushof een 22-jarige Hillegommer in zijn auto aan. De man had zich op de Clusiushof vast gereden nadat hij met gedoofde lichten uit de handen van de politie wilde blijven. Daarvoor had hij diverse malen geen richting aangegeven, reed een geslotenverklaring in en voldeed niet aan een stopteken van de agenten. Dit leverde de man een stevig proces-verbaal op.

Onder invloed Sassenheim Op zaterdag 10 maart rond 05.15 uur hield de politie op de Leidsevaart een 20-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam tot 555 ug/l. ( 220 ug/l. is de limiet). Met een rijverbod en een proces-verbaal op zak vertrok de man weer.

Kop-staart-botsing Voorhout Op zaterdag 10 maart rond 15.00 uur merkte een 45-jarige automobilist uit Oude Wetering een file op de Leidsevaart te laat op. Hij reed daarop tegen de achterzijde van de auto van een 33-automobilist uit Amstelveen. De 13-jarige inzittende van de Oude Weteringer werd voor controle naar het LUMC overgebracht.

Twee jongemannen mishandeld Hillegom Op zondag 11 maart rond 01.45 uur werden op de Hoofdstraat een 24-jarige Haarlemmer en een 21-jarige Velserbroeker mishandeld door twee jongens waarvan de politie denkt er van één de identiteit te kennen. Zij onderzoekt dit op dit moment. Hij is nog niet aangehouden. De aanleiding tot de mishandeling is nog onduidelijk. De Haarlemmer en de Velserbroeker kregen op straat ruzie met twee mannen. Deze deelden onmiddellijk flinke klappen en schoppen uit. De gezichten van beiden werden daardoor flink gehavend.

Voetballer gaat over de schreef Noordwijk Een 22-jarige Noordwijkerhoudse voetballer van een voetbalvereniging aan de Schiestraat, kon zich op zondag 11 maart rond 16.20 uur tijdens een wedstrijd tegen een Leidse ploeg, na een tackle, niet beheersen. Hij trad direct op als eigen (scheids)rechter en strafte de overtreding op zijn eigen manier af, met enkele flinke trappen in het gezicht van de Leidse speler. Deze, een 42-jarige Leidenaar, liep daardoor een zware hersenschudding en een gehavend gezicht op. De Noordwijkerhouter werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na zijn verhoor mocht de jongeman met een dik proces-verbaal op zak, weer vertrekken.

Automobilist deelt klappen uit aan motorrijder Noordwijk Op zondag 11 maart rond 16.50 uur reden drie motorrijders over de Gooweg. Plotseling reed een auto in op één van de drie. De auto stopte en een geïriteerde bestuurder stapte uit. Na enkele stevige krachttermen in de richting van van motorrijders gaf hij een 22-jarige Hillegommer een flinke stomp in het gezicht. Daarna stapte hij weer in en reed weg. De Hillegommer deed bij de politie aangifte van deze mishandeling.

Hondengeblaf slaan stoppen door Voorhout Op vrijdag 9 maart rond 22.50 uur hield de politie een 35-jarige Voorhouter in zijn woning aan de Baarslaan aan als verdacht van mishandeling van zijn 36-jarige buurman. De Voorhouter was die avond geïrriteerd geraakt door het vele geblaf van de honden van zijn buurman. Op het moment dat de buurman zijn honden ging uitlaten, zag de 35-jarige zijn kans schoon en stoof op hem af. Hij gag hem daarna de nodige klappen. Ook buurtbewoners die tussenbeide wilde komen waarschuwde hij om maar niet in zijn buurt te komen. De stoppen waren echt bij de man doorgeslagen. De politie hield hem vervolgens aan en sloot hem in.

Politieman loopt verwondingen op bij aanhouding Lisse Op zaterdag 10 maart rond 05.00 uur raakte een politieman bij een aanhouding op de Schoolstraat gewond nadat hij met de vingers tussen een portier van zijn politieauto werd gedrukt. Hij liep daarbij twee gebroken vingers op. In het LUMC werd zijn hand in het gips gezet. De problemen ontstonden nadat de politie op de Schoolstraat een 20-jarige Lissenaar met een fles bier in zijn hand zagen lopen. Zij spraken de man aan die direct zich aggressief opstelde tegen de politie. Vanuit een horecagelegenheid kwam een 20-jarige Lissense die zich er ook mee ging bemoeien. Er onstond enige duw en trekwerk. Op een gegeven moment zag de Lissenaar kans om een portier van de politieauto dicht te drukken, juist op het moment dat de politieman het portier vasthield. Met assistentie van andere politieeenheden werden de twee aangehouden en ingesloten in het bureau.

Inbraak in woning Oegstgeest Op vrijdag 9 maart in de ochtend werd ingebroken in een woning aan de Wilthoflaan. De inbrekers kwamen binnen nadat ze een balkon waren opgeklommen en daar een deur konden openen. Uit de woning worden VVV-bonnen en een klein geldbedrag vermist.

Snelkraak bij drankenwinkel Sassenheim Op zaterdag 10 maart rond 06.05 uur vernielden twee jongemannen de ruit van een drankenwinkel aan de Hoofdstraat. Ze gingen er op de fiets vandoor met een doos met twaalf flessen Genever. De geallarmeerde politie kreeg twee fietsende jongemannen in het zicht nabij Piet Gijs in Noordwijkerhout. Één van hen had een drankendoos achterop. Deze ging er als een haas vandoor. De doos met flessen viel daarbij op het wegdek. De andere jongeman, een 19-jarige jongen uit Sassenheim, werd aangehouden. In de loop van zaterdagmorgen moest de politie de jongen weer vrij laten. Het viel op dat moment onvoldoende hard te maken dat hij bij de diefstal betrokken was geweest. De politie zet het onderzoek voort. L

Schoorsteenbrand Rijnsburg Op zaterdag 10 maart rond 10.30 uur ontstond brand in een schoorsteen van een woning aan de Voorhouterweg. De brandweer zorgde voor het bluswerk. De politie sloot de Voorhouterweg tijdelijk even af in verband met het plaatsen van de ladderwagen van de brandweer.

Bromfietser rijdt tegen auto Rijnsburg Op zaterdag 10 maart rond 11.20 uur raakte een 28-jarige bromfietser uit Katwijk op de Vinkenweg gewond aan zijn been toen hij op onzachtzinnige wijze in aanraking was gekomen met een 24-jarige automobiliste uit Rijnsburg. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis. Het ongeval onstond nadat beiden elkaar bij de wegversmalling min of meer gelijktijdig tegen kwamen. Wie nu wie had voor moeten laten gaan, onderzoekt de politie nog.

Bejaarde vrouw breekt heup Rijnsburg Op zaterdag 10 maart rond 12.45 uur gleed een 75-jarige bewoonster van een woning aan de Tulpenstraat bij het verlaten van haar woning uit. Zij brak daarbij haar heup. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. De oorzaak van haar val moet gezocht worden in de regenval en de met mos begroeide tegels. Deze combinatie maakte het glad.

Fietster verleent geen voorrang Katwijk Op zondag 11 maart rond 13.30 uur vergat een 19-jarige fietster uit Katwijk op de Steenbok voorrang te verlenen aan een van rechts komende scooter, bestuurd door een 16-jarige Katwijker. De Katwijkse had een bezeerde enkel. Zij behoefde niet met de ambulancebroeders mee naar het ziekenhuis.

Aanrijding onder invloed Roelofarendsveen Zondagochtend 11 maart omstreeks kwart over zes is op de rijksweg A4 richting Amsterdam bij het aquaduct een 21-jarige man uit Hoofddorp tegen zijn voorganger aangereden, een 51-jarige vrouw uit Prinsenbeek. De Hoofddorper zat met een slok op achter het stuur. Hij had een ademalcoholgehalte van 480 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Na de aanrijding tolde de auto van de vrouw enige malen in het rond. De Hoofddorper zette zijn auto in de goede richting en vervolgde zijn weg. Na ongeveer 200 meter raakte zijn radiateur lek waardoor hij gedwongen werd te stoppen. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij ontving een boete en een rijverbod van vier uur. De vrouw is met nekletsel, een hoofdwond en pijn in de kuiten naar het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp vervoerd.

Diefstal Leiderdorp Zaterdagmiddag 10 maart zijn twee mannen in een Leiderdorps bedrijf er met een computer vandoor gegaan. Zij waren de winkel binnengegaan en even later uit het zicht van de verkopers geraakt waarna een van de verkopers een van beiden in de toiletruimte aantrof. De verkoper heeft deze man vervolgens terug in het winkelgedeelte gebracht. Toen hij terug ging naar de toiletten trof hij daar verder niemand aan. In de tussentijd hebben de beide mannen zich uit de voeten gemaakt.

Diefstal uit woningen Voorschoten In het afgelopen weekend is een aantal inbraken geweest in woningen. Uit een woning aan de Rembrandtlaan werd op vrijdag 9 maart het slotplaat en bovenlicht ontwricht. Het is nog onbekend wat uit de woning werd weggenomen. Tussen vrijdag 9 maart 17.00 uur en zaterdag 10 maart 24.00 uur werd uit een woning aan de Carel Fabritiuslaan onder andere een paspoort, een rijbewijs, een kentekenbewijs en een laptop meegenomen. De inbreker kwam binnen door een raam open te breken.

Rijden onder invloed Voorschoten Tijdens een alcoholcontrole op zaterdag 10 maart op de Papelaan werd een 38-jarige automobilist omstreeks 24.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De ademtest gaf een uitslag aan van 345 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal, een transaktie van f 410,-- en een rijverbod van een uur.

Auto in de brand Voorschoten Op de Suze Groenwegerf is op zaterdag 10 maart omstreeks 00.30 uur een auto geheel uitgebrand. Vermoedelijk werd de brand aangestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alcoholcontrole Leiden Tijdens een alcoholcontrole werd een 25-jarige automobilist omstreeks 24.00 uur uit Wassenaar aangehouden op de Doctor Lelylaan voor het rijden onder invloed van alcohol. De ademtest gaf een uitslag aan van 355 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van twee uren. Op de Haagweg werd omstreeks 01.45 uur een 41-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De ademtest gaf een uitslag van 510 ug/l terwijl 220 de limiet is. Aan de automobilist is een dagvaarding uitgereikt. Tevens werd een rijverbod van vijf uren opgelegd.

Rijden onder invloed Leiden De politie heeft op zondag 11 maart omstreeks 03.50 uur een 35-jarige automobilist uit Zoeterwoude-Rijndijk op de Verdamstraat aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de man eerder al aangesproken toen hij na een horecabezoek met een taxi naar zijn voertuig wilde worden gebracht. De politie adviseerde hem met de taxi huiswaarts te keren, maar twijfelde of hij hieraan zou voldoen. De agenten zagen diverse malen de taxi rondrijden in de omgeving waar het voertuig van de man geparkeerd stond. Later zagen de agenten de taxi zonder de passagier voorbij rijden. De Zoeterwoudenaar werd vervolgens op de Verdamstraat betrapt in zijn voertuig en aangehouden. Op het bureau bleek dat de man behoorlijk wat alcohol te hebben genuttigd. De ademtest gaf een uitslag aan van 975 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De man kreeg een proces verbaal, een rijverbod van twaalf uren en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Auto's uit bedrijf gestolen Leiden Op zaterdag 10 maart omstreeks 04.20 uur werd uit een autozaak aan de Kennedylaan twee auto's weggenomen. De verdachten gooiden een ruit een, waarna een schuifpui werd geopend. De verdachten gingen er vandoor met de auto's in de richting van de Churchilllaan, rechtsaf de Willem de Zwijgerlaan op. Met de auto's werd ook een aantal kentekenplaten meegenomen. Tijdens het onderzoek in de omgeving zagen agenten twee auto's met hoge snelheid in de richting van Voorschoten voorbij rijden. De achtervolging werd ingezet, maar leverde geen aanhoudingen op. In Den Haag werd één van de auto's met een aantal kentekenplaten teruggevonden. Het andere voertuig staat gesignaleerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Met fles op hoofd geslagen Leiden Een 26-jarige man uit Leiderdorp is op zondag 11 maart omstreeks 03.15 uur door vier onbekende mannen van ongeveer 18 jaar mishandeld. De Leiderdorper liep over de Haarlemmerstraat toe één van de vier mannen hem aanspraak. Toen de man niet reageerde kreeg hij met een fles een klap op het hoofd. De Leiderdorper moest voor hechtingen worden overgebracht naar het LUMC. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beroving bezorger Alphen aan den Rijn Een 17-jarige bezorger van een shoarmazaak heeft aangifte gedaan van een beroving op vrijdag 9 maart omstreeks 18.30 uur in de hal van een flat aan de Diamantstraat. Onder bedreiging met geweld moest hij zijn geld en mobiele telefoon afgeven. De overvaller is er vervolgens vandoor gegaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Geen voorrang Langeraar Een 33-jarige automobilist uit Rijnsaterwoude verleende zondag 10 maart rond 12.30 uur op de Geerweg in Langeraar hij kwam van de Generaal van Merkelweg - geen voorrang aan een 36-jarige bestuurder van een bestelbus De man uit Rijnsaterwoude raakte daarbij zwaar gewond, hij werd overgebracht naar het LUMC in Leiden. Zijn 27-jarige passagier werd met lichte verwondingen vervoerd naar het LUMC.

Beroving postagentschap Ter Aar Twee personen hebben zaterdag 10 maart rond 10.15 uur een overval gepleegd op een postagentschap in een bakkerswinkel aan het Vosholplein in Ter Aar. Onder bedreiging van geweld eisten zij geld. De overvallers gingen er vervolgens met een geldbedrag vandoor. Op het moment van de overval waren in de winkel klanten en personeelsleden aanwezig. Er raakte niemand gewond. De auto is teruggevonden ineen naburige gemeente. De auto bleek eerder deze maand gestolen te zijn. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Te veel gedronken Krimpen aan de Lek Een 31-jarige automobiliste uit Krimpen aan de Lek bleek zaterdag 10 maart met te veel alcohol op achter het stuur van haar auto te zitten op de Rembrandtstraat. Zij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 380 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Aanhouding dieven Gouda Vrijdagavond 9 maart zijn twee Gouwenaren van 16 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van een geldkistje uit een woning aan de Lethmaetstraat. Een getuige zag de twee Gouwenaren met het kistje in de buurt van de woning, wist het kistje veilig te stellen, maar de twee Gouwenaren zetten het op een lopen. Een andere getuige zag het tweetal even later in de Gerard Leewstraat, waarschuwde de politie die de jongens aanhield. De diefstal is in onderzoek.

Trap tegen fietser Gouda Vrijdagavond 9 maart omstreeks kwart over zes heeft een 26-jarige fietser uit Gouda een trap gekregen van een voorbijfietsende man. Hierdoor kwam hij ten val en bezeerde daarbij knie, arm, pols en jukbeen. De man had volgens eigen zeggen geen aanleiding tot een dergelijke actie gegeven.

Mishandeling Gouda Vrijdagavond 9 maart omstreeks half elf is een 19-jarige man uit Reeuwijk door een nog onbekende jongen mishandeld. De Reeuwijker stond op de Goverwellebrug op vrienden te wachten, toen hij werd aangesproken door enkele jongeren. Toen hij antwoord gaf, sloeg een van hen zonder verdere aanleiding in zijn gezicht. De Reeuwijker hield hier een gescheurde lip aan over en deed aangifte van deze mishandeling.

Fietswrakken opgeruimd Gouda Op het stationsplein en het Burgemeester Jamesplein heeft de politie in de nacht van 9 op 10 maart een opruimactie gedaan van fietswrakken. In totaal zijn 114 wrakken verwijderd die vernietigd zullen worden. 28 Fietsen zijn tijdelijk elders gestald. Na controle worden deze aan de eigenaren gegeven of alsnog vernietigd.

Ongeval Bodegraven Zaterdagavond 10 maart omstreeks half twaalf is een 18-jarige man uit Nieuwkoop in aanrijding gekomen met een 59-jarige man uit Woerden. Een van beiden kwam uit een uitrit rijden en zag de ander die op de N11 reed hierbij over het hoofd. Twee mensen zijn met hoofdletsel naar het Elisabethziekenhuis vervoerd.

Onder invloed Reeuwijk Maandagnacht 12 maart omstreeks twee uur is een 49-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had een ademalcoholgehalte van 605 ug/l. Hij was wankelend gezien bij een pompstation door agenten. Hierop wachtten de agenten hem een eindje voorbij het pompstation op waarna ze hem tot staan brachten. Hij kreeg een proces-verbaal, het rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur.

Diefstal uit woning Nieuwerkerk a/d Ijssel Op vrijdag 9 maart is er ingebroken in een woning aan de Linge in Nieuwerkerk a/d Ijssel. Door het keukenraam te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Daar de dader(s) werd gestoord door thuiskomst van de bewoners en vluchtte, werden de klaargezette goederen niet meegenomen.

Mishandeling Zevenhuizen Op zaterdag 10 maart werd een 28-jarige inwoner uit Zevenhuizen mishandeld op de Burgemeester Boerstraat in Zevenhuizen. Toen rondhangende jongeren overlast bezorgden, zei de man daar iets van. De man kreeg meteen van een van de jongeren een klap en werd vervolgens door anderen ook geslagen en geschopt. De man liep hierdoor verwondingen op aan gezicht en lichaam.

Onder invloed Moordrecht Op zaterdag 10 maart werd een 27-jarige automobilist uit Moordrecht aangehouden voor het rijden onder invloed. Door zijn slingerend rijgedrag, trok hij de aandacht van surveillerende agenten. Bij de ademanalyse blies de man 770 ugl, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs is ingenomen.

Diefstal uit woning Boskoop Op zaterdag 10 maart is ingebroken in een woning aan de Babsloot in Boskoop. Door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werd geld en een sierraad ontvreemd.

Verkeersongeval Boskoop Op zaterdag 10 maart vond een ongeval plaats op de Linnaeusweg in Boskoop. Een 33-jarige automobilist uit Boskoop was met zijn auto op zoek naar een parkeerplaats. Toen de man verder reed zag hij hierbij een 63-jarige fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met letsel aan haar voet overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Beroving Waddinxveen Op zaterdag 10 maart werd een 73-jarige inwoner uit Waddinxveen beroofd van zijn portomonnee. De Waddinxvener liep over de Kerkweg-Oost toen hij werd aangesproken door een man die vroeg of hij geld kon wisselen. Een tweede man kwam erbij staan. Toen de Waddinxvener het te wisselen geld wilde overhandigen, rukte een van de mannen zijn portomonnee uit handen en gaf de andere man hem een duw. Beiden renden hierna hard weg.

Insluiping Moordrecht Op zondag 11 maart deed een 55-jarige inwoonster uit Moordrecht aangifte van insluiping in haar woning aan de West Buurtstraat. De vrouw was beneden aan het werk en liep even naar boven. Vervolgens hoorde zij gestommel maar dacht dat dit geluid van de buren kwam. Toen zij beneden kwam, ontdekte zij dat haar laptop en portomonnee gestolen waren. De dader(s) had toegang tot de woning verkregen door een niet op slot zijnde achterdeur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie