Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regiopolitie Drenthe: vrachtauto met pech aangereden

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmiddag
16:12 maandag 12 maart 2001

Roel Hallink, tel: 06-51528156


* Vrachtauto met pech aangereden

HAVELTE Vanmorgen rond 06.00 uur is op de A32 (Meppel Leeuwarden) een vrachtauto met oplegger aangereden. De vrachtauto kreeg pech en de 51- jarige chauffeur uit Leeuwarden had de combinatie op de vluchtstrook geparkeerd. Op het moment dat hij wilde uitstappen, werd hij aangereden door een achteropkomende truck met oplegger. De hele linker zijkant van de oplegger werd daarbij beschadigd. Het dekzijl werd er grotendeels afgescheurd. Het portier dat hij net geopend had, werd hem uit zijn hand gerukt en dubbelgevouwen tegen de cabine. De passerende auto raakte daarbij ook zijn arm en linker been, waardoor hij schaafwonden en kneuzingen overhield. De veroorzaker moet het zeker gemerkt hebben doch is zonder te stoppen doorgereden richting Meppel. Een direct ingesteld onderzoek had geen resultaat. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval.


* Diefstal uit auto

GIETERVEEN Afgelopen weekeinde is er ingebroken in een auto aan de Tuinstraat. Vermoedelijk was de auto niet afgesloten en kon de dief heel gemakkelijk de radardetector meenemen.

HOOGHALEN Vanmorgen zijn uit een geparkeerde auto bij het Herinneringscentrum twee tassen gestolen. De beiden inzittenden van de auto, twee dames uit Ochten van de respectievelijk 33 en 37 jaar oud waren een eind gaan wandelen. Toen ze bij de auto terug kwamen, bleken beide portieren opgebroken te zijn. Vervolgens zijn de daders via de binnenkant van de auto in de kofferbak terechtgekomen, waaruit twee handtassen zijn gestolen. Uit de handtassen werd een portefeuille en een portemonnee ontvreemdt. De inhoud daarvan is niet bekend. De beide tassen werden later op enkele honderden meters afstand terug gevonden in de berm van de weg.


* Vernieling

BEILEN Vanmorgen werd ontdekt dat een silo aan de Ventweg Zuid was vernield. De silo was daar vrijdagmiddag geplaatst, omdat vanmorgen de inhoud daarvan gebruikt moest worden. Het bleek echter dat de besturingskast van de silo in het afgelopen weekeinde was vernield. De schade aan de kast bedraagt naar schatting ongeveer f 1000,00, terwijl een groot aantal bouwvakkers 3 uur heeft moeten wachten op de reparatie.

BEILEN Afgelopen weekeinde zijn bij een supermarkt aan de Brinkstraat een aantal vernielingen gepleegd. Zo werden van een rij winkelwagentjes er 3 totaal vernield. Ook zijn de vernielers op het dak van de supermarkt geweest en hebben daar een knop van de koelinstallatie omgezet met als gevolg dat de koeling is uitgegaan. Alle in de koeling opgeslagen goederen zijn verloren gegaan. De totale word geschat op ongeveer f 13000,--.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie