Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Snelle HP-inkjetprinters bieden ultieme fotokwaliteit

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwe, razendsnelle HP-inkjetprinters bieden ultieme fotokwaliteit

Amstelveen, 12 maart 2001 - Hewlett-Packard brengt drie nieuwe professionele inkjetprinters op de markt. De HP Deskjet 959c, de HP Deskjet 980cxi professional serie en de HP Deskjet 990c m serie zorgen voor aanzienlijke verhoging van de productiviteit met snelheden tot 17 pagina's per minuut. De printers leveren gebruikers thuis en in zakelijke omgevingen uitstekende kwaliteit, zowel voor Mac als PC.

HP Deskjet 959c
De HP Deskjet 959c is met name bedoeld voor het veelvuldig afdrukken van kwalitatief hoogstaande foto's. Dit model vervangt de HP Deskjet 950c. De nieuwe printer heeft een ingebouwde extra lade voor 10x15 cm fotopapier, zodat foto's kunnen worden uitgedraaid zonder het A4-papier te verwijderen. De printer heeft een high-performance print engine en verschillende intelligente eigenschappen:

* High-performance afdrukken tot 11 pagina's per minuut zwart-wit en 8,5 pagina's per minuut in kleur.

* Dubbelzijdig afdrukken met optioneel verkrijgbare duplexer.
* Verklikker voor laag inktniveau, knop om het afdrukken te onderbreken en automatisch uitlijnen van inktcartridges.

* Compact ontwerp waardoor het apparaat overal past.
HP Deskjet 980cxi en 990c m
De HP Deskjet 980cxi vervangt de succesvolle HP Deskjet 970cxi. Zowel de HP Deskjet 980cxi als de HP Deskjet 990c m serie kunnen standaard automatisch dubbelzijdig afdrukken, een unieke eigenschap van HP-printers. Dit verlaagt het papierverbruik, bespaart geld en helpt gebruikers milieuvriendelijker te werken. De High Performance Architecture (HPA) zorgt voor maximale productiviteit. Bij eerdere inkjetprinters verzorgde de hostcomputer de verwerking van afbeeldingen en het formatteren van data. Bij de HPA is dit de taak van de printer, die hiervoor beschikt over een 96 MHz dedicated RISC-processor.

Beide printers gebruiken een nieuwe, unieke HP-technologie voor optische papierherkenning. De printer herkent het soort papier in de papierlade en past de afdrukinstellingen automatisch hierop aan. Dit geldt voor de meest gebruikte papiersoorten en transparanten. Gebruikers kunnen de papier-soort en de afdrukinstellingen altijd nog handmatig wijzigen.

De geavanceerde HP Photoret III precision technology voor het afdrukken van foto's, zorgt ervoor dat deze niet van echt zijn te onderscheiden. Ook hebben ze een aparte fotostand voor afdrukken met een resolutie van 2400 x 1200 dpi op HP Photo Paper.

Eigenschappen van de HP Deskjet 980cxi:

* Tot 15 pagina's per minuut zwart-wit en tot 12 pagina's per minuut in kleur.

* Verklikker voor laag inktniveau, knop om het afdrukken te onderbreken en automatische positionering van het inktpatroon.

* Een papierlade voor 150 vel.

* De printer is met een optionele HP Jetdirect printserver in een netwerk te plaatsen.

De HP Deskjet 990c m serie is speciaal bestemd voor Mac-gebruikers in high-end omgevingen thuis en op kantoor. Het apparaat kan razendsnel afdrukken: 17 pagina's per minuut zwart-wit en 13 pagina's per minuut in kleur. En het kan draadloos (met infrarood) worden aangestuurd vanaf mobiele apparaten. De printer heeft een stijlvol zilverkleurig design en biedt uitstekende afdrukkwaliteit en zeer hoge snelheden.

Media en inkt
Alle drie de nieuwe printers maken gebruik van de HP No. 78 driekleuren en de HP No. 45 zwarte inktpatronen. De printers zijn geschikt voor alle HP-media. Twee soorten papier voor professionele gebruikers zijn echter met name zeer geschikt: HP Premium Inkjet Coated Paper, voor presenta-ties, projecten en belangrijke correspondentie met klanten, en HP Colorfast Paper, een fotopapier met ongekende lichtvastheid voor langdurig behoud van foto's.

Prijzen
De consumentenadviesprijzen (inclusief BTW) zijn:

* Voor de HP Deskjet 959c fl. 599,-

* Voor de HP Deskjet 980cxi professional serie fl. 749,-
* Voor de HP Deskjet 990c m serie fl. 949,-

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie