Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzamelronde grof huisvuil gemeente Helmond in maart

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


persberichten
19 februari 2001
Inzamelronde grof huisvuil in maart

In de week van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart heeft u de mogelijkheid om uw grof huisvuil te laten ophalen. Er wordt maximaal 2 m³ vuil per adres opgehaald. Wanneer u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, moet u dit wel 48 uur van te voren melden. Dit kan op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur bij het bureau Klanteninformatie van de dienst Stadsbeheer, tel. 587690. Op de afvalkalender 2001 kunt u terugvinden op welke dag de grof vuil-inzamelaar bij u in de wijk komt. U moet thuis zijn als de inzamelaar het vuil komt ophalen. Grof huisvuil mag namelijk niet op het trottoir worden aangeboden. De kosten voor het ophalen bedragen f15,=.
Kringloopwinkel
De inzamelrondes voor grof huisvuil vinden vier maal per jaar plaats. De data hiervan kunt u terugvinden op de afvalkalender 2001. Buiten de inzamelrondes haalt de Kringloop-winkel ook grof vuil op afroep op. De kosten hiervan bedragen f 65,=. U kunt hiervoor maximaal 2 m³ aanbieden. Heeft u meer grof vuil dan zal het tarief hierop worden aangepast. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Kringloopwinkel. Het telefoonnummer van de Kringloopwinkel is 565911. Milieustraat
U kunt ook zelf uw grof huisvuil wegbrengen naar de milieustraat aan de Kanaaldijk Zuid West 5c in Helmond. Het telefoonnummer is 475293. Het aanbieden van de volgende afvalstromen is gratis: wit- en bruingoed, kadavers van kleine huisdieren, asbest, afgewerkte olie (maximaal 5 liter), klein chemisch afval, retour glas, papier en karton, textiel en schoeisel, kringloopgoederen en ijzer. Bij het overige afval zijn de kosten afhankelijk van de soort afval en van de manier waarop u het afval aanbiedt (zie hiervoor de afvalkalender).

De milieustraat is geopend van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Let op: als u asbest in wilt leveren, dient u het asbest eerst nat te maken en vervolgens in te pakken in twee lagen plastic.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie