Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijsbonden CMHF/MHP staken niet

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ONDERWIJSBONDEN CMHF

ONDERWIJSBONDEN CMHF staken niet

PERSBERICHT

Onderwijsbonden CMHF/MHP staken niet

De Federatie Onderwijsbonden CMHF/MHP roept haar leden niet op om in de week van 12 maart het werk neer te leggen. Het feit dat de Algemene Onderwijsbond dat wél doet, is voor de CMHF/MHP geen reden dit voorbeeld te volgen.Het laat zich momenteel serieus aanzien dat - mede naar aanleiding van het rapport van de Commissie Van Rijn- het kabinet op korte termijn tot een forse financiële injectie van het onderwijs zal besluiten. Gegeven dit reële vooruitzicht, ligt het niet in de rede nu een zo zwaar middel als staking in te zetten. De CMHF/MHP heeft bovendien niet de ambitie om, wanneer straks het te verwachten positieve kabinetsbesluit er daadwerkelijk ligt, te kunnen stellen dat dit dankzij staking tot stand is gekomen. De CMHF/MHP participeert overigens wel degelijk in het front dat alle in het onderwijs belanghebbende organisaties vormen, waar het gaat om de dringende roep om een meerjareninvesteringsplan ten behoeve van het onderwijs. Het plan zoals de gezamenlijke organisaties dat in concreto voorstaan, zal 15 maart mede namens de CMHF/MHP worden
gepresenteerd.Mocht onverhoopt blijken dat de thans binnen het kabinet in voorbereiding zijnde plannen toch nog altijd ontoereikend zijn, dan zullen ook de 25000 CMHF-leden tot krachtiger vormen van actie overgaan.

Voor nadere informatie:
H.K. Evers, voorzitter Federatie Onderwijsbonden CMHF/MHP Tel. 030-6920847 / 06-55344789


09 mrt 01 13:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie