Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVMC omarmt initiatief minister Netelenbos

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 12 maart 2001

VVMC omarmt initiatief minister Netelenbos

De VVMC heeft positief gereageerd op het initiatief van minister Netelenbos om een onafhankelijke commissie in te stellen die de problematiek bij de NS gaat onderzoeken. De VVMC gaat er wel van uit dat het hier gaat om de eerste ronde.

De VVMC ziet de aanstelling van Stekelenburg en Blankert als informateurs die de problematiek bij de NS breed gaan inventariseren. Alleen een zo breed mogelijk onderzoek van de problemen kan leiden tot een duurzame en aanvaardbare oplossing voor alle betrokken partijen.

De VVMC verzoekt al lange tijd om een commissie van wijzen en is tevreden dat de minister en de NS dit verzoek hebben overgenomen. De datum van een mogelijke werkonderbreking en de totale escalatie komt namelijk steeds dichterbij.

De informateurs moeten nu de ruimte krijgen om zorgvuldig hun werk te doen. De VVMC roept in ieder geval haar leden op om deze ontwikkeling een kans te geven. De VVMC ziet uit naar de gesprekken met de commissie die wat ons betreft zo snel mogelijk moeten beginnen. Haast is namelijk wel geboden.

Burgemeester Johan Stekelenburg van Tilburg en oud-voorzitter Hans Blankert van werkgeversorganisatie VNO-NCW moeten binnen enkele weken advies uitbrengen. Op basis van dat advies moeten de NS-directie, de vakbonden en de ondernemingsraad van de NS tot een vergelijk zien te komen. Blankert en Stekelenburg vormen samen een onafhankelijke commissie die alle problemen, waaronder de zwaar bekritiseerde anti-vertragingsplannen van NS, tegen het licht zal houden.

Wij blijven u op de hoogte houden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie