Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier speelfilms rond thema spiritualiteit in Amsersfoort

Datum nieuwsfeit: 12-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: KRO
Zoek soortgelijke berichten
KRO

Postbus 23000
1202 EA HILVERSUM
tel.035 6713911
(kro@omroep.nl)

NIEUWS

Hilversum
12 januari 2001
'Op weg naar Pasen'
Cyclus over spiritualiteit in de film

Op vier maandagen in de vastentijd worden in Amersfoort bijzondere films vertoond, waarvoor KRO-leden van harte worden uitgenodigd. Onder de titel 'Op weg naar Pasen' zijn vier speelfilms te zien rond het thema spiritualiteit. Ze worden in- en uitgeleid door een filmkenner en worden gevolgd door een gesprek met de aanwezigen over de film.

De films zijn: 'Only clouds move the stars' (regie Torun Lian, 12 maart), 'La double vie de Véronique' (regie Krzysztof Kieslovsky, 19 maart), 'Rosetta' (regie Jean-Pierre en Luc Dardenne, 26 maart) en 'Offret' (Het Offer, regie Andrei Tarkovski, 2 april). De films worden vertoond in theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 in Amersfoort. De filmcyclus is het resultaat van een samenwerkingsverband van het theater, de KRO, de roomskatholieke, oudkatholieke en protestante kerken in de binnenstad van Amersfoort, en KFA-Filmbeschouwing.

De filmbijeenkomsten beginnen om 20 uur (behalve op 2 april: 19.30 uur, vanwege de lengte van de film). Eerst is er een korte inleiding, vervolgens de vertoning van de film, een nabespreking en een publieksgesprek.

De toegangsprijs is 13,50 gulden per avond. KRO-leden, die minstens een jaar lid zijn, betalen 8,50 gulden. Informatie daarover: 035-6713227.

De deelnemende organisaties aan dit project 'Op weg naar Pasen' zijn:
*

Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort

*

KRO

*

De Amersfoortse binnenstadskerken (rooms-katholiek, oud-katholiek, hervormd, luthers, gereformeerd)

*

KFA-Filmbeschouwing (de organisatie die speelfilms promoot die artistieke kwaliteit én levensbeschouwelijke diepgang hebben)

De KRO neemt van harte deel aan het filmproject 'Op weg naar Pasen'. Op radio en televisie wil de omroep programma's brengen die er toe dóen. Programma's en ook andere activiteiten van de KRO moeten inspireren, informeren, ontspannen, ontroeren, moeten mensen aanzetten tot denken, tot keuzes maken, tot handelen. Trefwoorden daarbij zijn bijvoorbeeld: spiritualiteit, tolerantie, betrouwbaarheid, respect, solidariteit, integriteit, relativeren. Vanuit die trefwoorden en die visie, kan deelname aan dit filmproject in Amersfoort een stimulans zijn voor het kijken naar goede en bijzondere films. .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie