Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Rotterdam akkoord met investering voor Astral

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

College akkoord met investering voor Astral

(13-3)Het College van B. en W. gaat akkoord met een investering van 25 miljoen gulden voor de vestiging van Astral Calcining Corporation (ACC) op de Maasvlakte. De investering betreft het aanleggen van kademuren, afmeervoorzieningen en uitbaggeren van de Europahaven tot 16,65 m. Daarnaast stelt het College de gemeenteraad voor om het GHR een lening aan ACC te laten verstrekken van 12 miljoen voor het overkappen van de grondstof-opslagplaats. Dit laatste betreft een milieumaatregel die niet strikt nodig is volgens de milieuwetgeving, maar wordt gedaan om overlast van stof tot het technisch haalbare minimum te beperken.
ACC zal in deze vestiging petcokes verwerken tot grondstof voor de anode-industrie die nodig is voor de productie van aluminium. De vestiging van ACC wordt gezien als een versterking van het chemisch cluster in Rotterdam. De naast ACC gelegen vestiging van Lyondell/Bayer zal de overblijvende restwarmte van ACC afnemen en kan daarmee voorzien in een kwart van haar benodigde energie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie