Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Demonstratie tegen wetgeving houd- en fokbeleid honden

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (kcs2000@wanadoo.nl)

Contactpersoon: Kroon, R.H.J.

Demonstratie tegen de aankomende wetgeving m.b.t. het houd-

Datum: 09/03/2001

Demonstratie tegen de aankomende wetgeving m.b.t. het houd- en fokbeleid van honden.

PERSBERICHT

(H)onterecht is een onafhankelijk actiecomité gericht op gelijke behandeling van elke hond, ras en rasloos.

Maarsbergen, 4 Maart 2001.
Unanieme beslissing genomen over een demonstratie tegen uitbreiding van de huidige Regeling Agressieve Dieren (RAD), beter bekend als de Pitbull wet.

Deze demonstratie wordt gesteund door: Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, Bond tot bescherming van Honden, Dieren Ambulance Rotterdam en Vrije Honden Den Haag.

Doel demonstratie en uiteenzetting beweegredenen
Middels deze demonstratie wil (H)onterecht haar ongenoegen laten blijken met betrekking tot de huidige RAD, alsmede de komende uitbreiding van de RAD met de American Staffordshire Terriër, Dogo Argentino, Mastino Napolitano, Fila Brasilliero (en gelijkenden). Daarnaast is (H)onterecht ten zeerste van mening dat de huidige wetgeving niet werkt omdat:
· Door de aanpassing van de wetgeving er een verschuiving optreedt die leidt tot problemen met andere rassen.
· Werkelijke veroorzakers van veel hondenbeten nooit zijn aangepakt
· Er veel situaties (48%) buiten de RAD vallen omdat zij buiten de reikwijdte van de wet vallen, namelijk op eigen terrein
Tevens wil (H)onterecht duidelijk maken dat er t.a.v. het maatschappelijk probleem rondom het bijt- en aanvalsgedrag van honden effectieve oplossingen bestaan. Een oplossingsgerichte en aanvaardbare wetgeving is haalbaar en functioneert reeds volop in diverse landen. De grondslag van bovengenoemde standpunten wordt onderbouwd en beschreven in een rapport dat tijdens de demonstratie op het Binnenhof zal worden aangeboden aan de leden van de vaste kamer commissie van Land en Tuinbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Gegevens Demonstratie
De demonstratie zal plaatsvinden op dinsdag 13 Maart a.s. in Den Haag. Verzamelpunt is het Malieveld. Het verwachte aantal demonstranten zal door landelijk adverteren, een breed email draagvlak en een hoge internet aanhang erg groot zijn. Deelnemers aan de demonstratie wordt daarom verzocht zonder honden te verschijnen (dit is ook een voorwaarde die door de politie is gesteld). Aanwezigheid van de pers wordt geapprecieerd.

Route van de demonstratie:
Rond 13:30 uur wordt er verzameld op het Malieveld. Om 14:00 uur begeven we ons via Korte Voorhout, Toernooiveld, Korte Vijverberg en Plein naar het Binnenhof.

Hier zal het rapport overhandigd worden aan de voorzitter van de vaste kamer commissie van LNV, dhr de Jong. Daarna is er tijd voor een korte persconferentie. Na de overhandiging van het rapport en persconferentie zal de weg terug gevolgd worden langs omgekeerde route. De demonstratie zal eindigen op het Malieveld.

Informatie verstrekking
Actiecomité (H)onterecht
Algemeen:
Fax: 023-5400564
Website: www.robbertentammy.demon.nl/savedog.htm Persvoorlichting:
Rosita Compagner; 0317-414844/418775, (pwdwhwfr@telekabel.nl) Marike Litmaath: 030-6047276, (macstaffordshire@planet.nl)

(H)onterecht

Dunantstraat 1533

2713 TW

Zoetermeer

Telefoon: 06-29418288reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie