Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen GroenLinks over gentechvrije voeding

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 13 maart 2001 17:00

Gentechvrije voeding

(13 maart 2001)

Kamervraag
Vragen van het lid M.B. Vos (GroenLinks) aan de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

1. Kent u het persbericht van Platform Biologica "Gentechvervuiling bedreigt keuzevrijheid van de consument"?

2. Wat zijn eventuele gevolgen voor Europese biologische boeren van het feit dat Amerikaanse biologische boeren steeds moeilijker aan niet door gentech vervuild zaad kunnen komen?

3. Verwacht u, los van de problemen in Amerika, ook problemen voor Europese, en meer specifiek Nederlandse, biologische boeren? Zo nee, wat maakt de situatie wezenlijk verschillend? Zo ja, wat wilt u hieraan doen?

4. Bent u bereid om, in navolging van de oproep van de IFOAM (International Federation of Organic Agricultural Movements), wetgeving te maken die de aansprakelijkheid bij gentechvervuiling regelt? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke termijn en in welke richting denkt u bij deze wetgeving?

5. Wanneer kan de Kamer de studie naar de consequenties van gentechnologie, met aandacht voor de problematiek van uitkruising, verwachten?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie