Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 13-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmorgen 13 maart 2001
10:53 dinsdag 13 maart 2001

Bert Peters, 0592 - 36 12 94 of 06 53 23 80 59

Hoogeveen, doorrijden na aanrijding
Zag gistermiddag een getuige dat een automobilist een verkeersbord aan de Notaris Mulderstraat omver reed en vervolgens wegreed. De auto werd later aangetroffen in de Dr. Van de Veldestraat. Op het moment dat de auto door een bergingsbedrijf werd weggesleept kwam de bestuurder aangelopen en hij bekende dat hij gereden had. Een alcoholtest leverde een promillage op van 1,5. Hij verklaarde zich weinig te kunnen herinneren. Later bleek dat hij kort voor de aanrijding getankt had zonder te betalen. Nadat de verdachte was ingesloten pleegde hij nog enkele vernielingen aan zijn cel.

Hoogeveen, weigering medewerking blaastest
Vannacht was een agent bezig een parkeerbon uit te schrijven voor een fout geparkeerde auto aan de Hoofdstraat. Op dat moment kwam de bestuurder bij de auto die weg wilde rijden. Omdat hij sterk naar het gebruik van alcohol rook werd hem gevraagd een blaastest af te leggen maar dat weigerde hij. Daarvoor kreeg deze 31-jarige man uit Almere een proces-verbaal.

Hoogeveen, bedrijfsinbraak
Werd vannacht ingebroken in een gebouw aan de Crerarstraat. Aan de achterzijde was een raam vernield waarna men binnen kon komen. Er werden vier computers en flatscreens weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Emmen, ongeval met letsel
Gisteravond reed een 25-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Hondsrugweg. Ter hoogte van de Noordbargerstraat negeerde hij het rode verkeerslicht en reed een overstekende 17-jarige fietser aan. Deze kwam te vallen waardoor hij licht letsel opliep aan enkel en gezicht. De fiets werd geheel vernield, de auto licht beschadigd.

Emmen, dief aangehouden
Gistermiddag zag een getuige dat een man een auto openbrak aan de Stationsstraat. De politie trof de man even daarna aan bij het station. Hij was in het bezit van breekwerktuigen en spullen die uit de auto waren weggenomen. Ook was hij in het bezit van een telefoon die eerder deze maand uit een auto was weggenomen.

Een West
Vonden gisteren twee inbraken plaats aan de Scheidingsweg. Een 64-jarige bewoner ontdekte gistermiddag dat uit zijn niet-afgesloten schuur elektrisch handgereedschap was weggenomen ter waarde van ruim fl. 600,-. (accuboormachine, slijptol en decoupeerzaag) Een 45-jarige man ontdekte dat er s-nachts elektrisch handgereedschap uit zijn schuur was weggenomen (schuurmachines, boormachines en zaagmachine). Uit zijn auto werd bovendien de radardetector weggenomen. Schade fl. 2.000,-.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie